HIZLI ERİŞİM

Laboratuvarlar

Moleküler Bitki Bakteriyolojisi Laboratuvarı

Bitki-bakteri ilişkilerinin, bitkilerin hassasiyet ve dayanıklılık durumlarının, bakteriyel moleküler karakterizasyonun ve teşhisinin yapıldığı, biyolojik mücadele yöntemlerinin, çevre-dostu kimyasal mücadele olanaklarının ve iklim değişiklikleri bakteriyolojik etkilerinin araştırıldığı laboratuvardır.

Moleküler Bitki Patolojisi Laboratuvarı

Fungal bitki patojenlerinin izolasyonu, saflaştırılması ve tanılanmasının,fungisitlerin in vitro etkinlik denemelerinin ve biyolojik mücadele ajanlarının tespiti ile in vitro etkinlik testlerinin yapıldığı, elde edilen patojen ve potansiyel biyolojik mücadele ajanlarının tanımlandığı laboratuvardır.

Viroloji Laboratuvarı

Bitki virüs hastalıkları serolojik ve moleküler yöntemlerle teşhis edildiği, bitki tohumları, yabancı otlar ve  vektör böceklerle taşınma durumlarının incelendiği, izolatlar arasındaki genetik farklılıklarının araştırıldığı, bitki tür ve çeşitlerinin virüslere karşı reaksiyonlarının belirlendiği laboratuvardır.

Herboloji Laboratuvarı

Yabancı ot tohumlarında çimlendirme, Dormansi, Allelopati gibi biyolojik etkinlikleri çalışmalarının yapıldığı, herbisitlerin, herbisit direncinin, yabancı ot ve tohumlarında teşhisinin gerçekleştirildiği laboratuvardır.

Entomoloji Laboratuvarı

Tarımsal zararlı böceklerin teşhisinin yapıldığı, zararlıların direnç durumlarının, biyopestisitlere karşı tepkilerinin incelendiği, uzaktan takip sistemi tuzak denemelerinin gerçekleştirildiği,Stereo mikroskop kamerasıyla örnek fotolarının çekildiği laboratuvardır.

Mikroskop Uygulama Laboratuvarı

Uygulama derslerinin yapıldığı, Stereo ve Işık mikroskoplarının bulunduğu, ayrıca preparat örneklerinin mikroskop kamerasıyla çekilebildiği laboratuvardır.


68069
Öğrenci
381019
Mezun
3131
Akademik Personel
4314
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu