HIZLI ERİŞİM
Bölüm Hakkında

Bölüm Tanımı

Rekreasyon yönetimi; bireylerin zorunlu ihtiyaçlarını tamamladıktan sonra geriye kalan serbest zamanlarında sosyalleşme, egzersiz/spor yapma, sanatsal faaliyetlerde bulunma, kültürel anlamda gelişim ve eğitim ile ilgili ihtiyaçları için gönüllü olarak aktivitelere katılım sağlamanın yanı sıra bu aktiviteleri uygulayan/yöneten bireylerin yetiştirildiği çok disiplinli bir bölümdür.

Bölüm Hakkında

Rekreasyon Yönetimi Bölümü; turizm, kültür, sanat, sağlık için spor, program geliştirme konularını çalışan sosyal bir alanıdır. Bölümün amacı, yaratıcı ve nitelikli öğrenci yetiştirmek için rekreasyon programları ve boş zaman aktiviteleri planlamaktır. Rekreasyon Yönetimi bölümünde dersler, öğrencilerin alana yönelik teorik ve pratik bilgilerini geliştirmek üzere planlanmıştır. Bölüm öğrencileri öncelikle spor, kültür, sanat, işletme, ekonomi, iletişim, eğitim ve turizm konularında yeterliliğe sahip olacak şekilde eğitim görmektedir. Daha sonra ikinci ya da üçüncü yılın sonunda alınan eğitimleri uygulayabilmek adına yaz döneminde 60 gün zorunlu staj faaliyetinde bulunulmaktadır. Öğrenciler; turizm, eğlence ve sağlık sektöründe staj uygulamaları yapabilmektedir. Ayrıca, öğrencilerin çift ana dal ve yan dal eğitim olanağı bulunmaktadır.

Eğitim süresi 8 yarıyıldır (4 yıl). Programı başarı ile tamamlayan öğrencilere, Rekreasyon Yönetimi lisans diploması verilmektedir. Eğitim dili Türkçedir.

Vizyon

Bölümün vizyonu; rekreasyon alanında ulusal/uluslararası boyutta özgün çalışmalar üreterek; yeni doğanından en yaşlısına kadar toplumun tüm bireylerini kapsayan, huzurlu ve mutlu bir yaşamın önündeki tüm engelleri kaldırarak; daha sağlıklı, dinamik ve refah bir toplum yapısına ulaşmaya katkı sağlamaktır.  Bu kapsamda teknolojik unsurları ve doğa koruma bilincini ön planda tutan ve ulusal ve uluslararası kapsamda farklı kültürlere uygun rekreasyon projeleri geliştirerek; alanında önde gelen ve yenilikçi bir bölüm olmak temel hedefimizdir.

Misyon

Bölümün misyonu, fakülte-toplum işbirliğinde, bağımsız ve titiz araştırma, etkili eğitim, uygulamalı öğrenme ve alan deneyimleri yoluyla; nitelikli rekreasyon eğitmenleri, terapötik rekreasyon uzmanları, yönetici ve lider adaylarını teknoloji çağına adapte etmek ve sürdürülebilir bir Dünya için çevre bilincine sahip olacak şekilde yetiştirmektedir. Ayrıca eğitimini tamamlayan meslek adaylarının, rekreasyon ve onun yaşam kalitesini artırmadaki önemi hakkında derinlemesine bir anlayış geliştirmelerine yardımcı olmaktır.

Rekreasyon yönetimi bölümünden mezun olan öğrenciler;

Turizm alanında;

Su sporları rekreasyon aktiviteleri animatörlüğü,

Kara sporları rekreasyon aktiviteleri animatörlüğü,

Sosyo-Kültürel rekreasyon aktiviteleri animatörlüğü (halk oyunları, dans, müzik, festival, sergi vb.),

Sağlık turizmi tesislerindeki rekreatif aktiviteler için animatörlük,

Çocuk rekreasyon aktiviteleri animatörlüğü,

Yerel yönetimlerde (belediyeler),

Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde (Gençlik kampları) ve Üniversitelerde istihdam edilebilirler.

Mezunlarımız Rekreasyon merkezlerinde, Spor Bakanlığı bünyesinde, Belediyelerin spor alanlarında, turizm sektöründe, kamu ve özel şirketlerin spor merkezlerinde çalışabilirler.

Rekreasyon uzmanları farklı alanlarda hizmet veren kamu ve özel sektör işletmelerinde de geniş istihdam olanaklarına sahiptir. Bunlar;

Kamu

Gençlik ve Spor Bakanlığı      

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurumlar

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlıkları

Yerel Yönetimler

Gençlik Merkezleri

Gönüllü Örgütler

Türk Silahlı Kuvvetleri

Üniversiteler

Özel Sektör

Sanayi İşletmeleri

AVM’ler

Temalı Açık - Kapalı Park Rekreasyonu Alanları

Turizm İşletmeleri

Fitness ve Spa Merkezleri

Ticari Rekreasyon ve Organizasyon İşletmeleri

Spor Kulüpleri ve Rehabilitasyon Merkezleri rekreasyon uzmanlarının istihdamı için bazı örneklerdir.


68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu