HIZLI ERİŞİM

Hakkında

 

Vizyon :

Finans Sektörünün artan işgücü ihtiyacına yönelik olarak nitelikli eleman yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Misyon :

Yetiştireceğimiz nitelikli bireyler ile sektörün insan kaynağı ihtiyaçlarına cevap vermeyi amaçlayan, uluslararası düzeyde çalışmalar yaparak hayata değer katan, bilgi üretmeyi amaçlayan, bölgemizin ve ülkemizin sosyal, ekonomik ve kültürel gelişimine katkı sağlayan bir meslek yüksekokulu olmaktır.

 Amacı :

Para ve sermaye piyasalarında faaliyet gösteren banka, sigorta şirketi, aracı kurumlar, leasing, faktöring firmaları ve kamu kurumlarında alanıyla ilgili tüm kavram ve ilkeleri benimsemiş, sektörün ihtiyaç duyduğu niteliklerde, bilgi düzeyi yüksek, tüm finansal faaliyetler ile Bankacılık ve Sigortacılık işlemlerini etkin bir biçimde yürütebilecek mesleki bilgiye ve insani iletişim becerilerine sahip, sektörde etkin olabilecek meslek elemanları yetiştirmektir.

Program Dili:

Türkçe

Program Tanımı:

Ülkemizin finansal sistemi içinde büyük yer tutan bankacılık ve sigortacılık sektörlerinde çalışacak, nitelikli meslek elemanı yetiştirecek olan Bankacılık ve Sigortacılık programı, ön lisans düzeyinde, iki yıl süreli, teorik ve iş yeri uygulamasına dayalı pratik öğretim vermektedir.

Kabul ve Kayıt Koşulları:

Bankacılık ve Sigortacılık Programı birinci sınıflarına öğrenci kabulü, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen seçme ve yerleştirme sonuçlarına göre olmaktadır. Programa kabul edilen öğrencilerin ilk kayıt işlemleri, Öğrenci İşleri  Daire Başkanlığınca ve Rektörlük onayı ile belirlenen günlerde yapılır. Üniversiteye kabul edilen öğrencilerin kayıtlarının kesinleşmesi için aşağıda belirtilen şartları yerine getirmeleri gerekir. a) Lise veya dengi bir okuldan mezun olduğunu gösteren bir diploma veya resmi belgeyi ibraz etmek, b) Sağlık durumu ve askerlik görevi veya benzeri yönlerden engelli olmamak. Kabul edilen ve yukarıdaki şartları sağlamış olanların, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca istenen diğer belgeleri de sağlamaları üzerine kesin kayıtları yapılır. Üniversitenin birinci yarıyılına ilk kayıt yaptıran öğrencilerin ders kayıt işlemleri doğrudan Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca yapılır.

Önceki Öğrenmenin Tanınması:

Üniversitemize kayıt yaptıran öğrenciler, daha önce öğrenim gördükleri yükseköğretim kurumlarında başarmış oldukları derslerden muaf tutulmalarını talep edebilirler. Bunun için, transkriptlerini ve ders içeriklerini bir dilekçe ile kayıt olunan yılın ilk haftası içinde ilgili birimine teslim etmeleri gerekir.

Mezuniyet Şartları:

İki yıl sonunda toplam 120 AKTS’nin tamamlanması, mezuniyet ortalamasının en az 2.0 olması ve 30 işgünü zorunlu stajını tamamlaması gerekmektedir.

Ölçme ve Değerlendirme Esasları :

Öğrencinin dönem başında internet üzerinden ders kaydı yapması ve genel sınava girebilmesi için teorik derslerin en az %70`i, uygulamalı derslerin ise en az %80 ine devam etmiş olması gereklidir. Öğrenciler her ders için en az bir ara sınav ve bir genel sınava tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınav (ara sınav notunun bir kısmına ödev, uygulama gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da eklenebilir) katkısı % 40, genel sınavın katkısı ise % 60 oranındadır. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. DC, DD notlarından birini alan öğrencinin bu derslerden başarılı sayılabilmesi için dönem/yıl ağırlıklı not ortalamasının 2.00 olması gerekir.

İstihdam Olanakları:

Bankacılık ve Sigortacılık Programı mezunları, kamu ve özel sektöre ait bankaların genel müdürlükleri, bölge müdürlükleri ve şubelerinde, sigorta şirketlerinin pazarlama kanalları olan, sigorta acenteliği ve sigorta broker ofislerinde, bireysel emeklilik şirketlerinin genel müdürlükleri ve bölge müdürlüklerinde, para ve sermaye piyasalarında faaliyet gösteren aracı kurum, leasing ve factoring firmalarında, değişik sektörlerin finans ve muhasebe departmanlarında kariyerlerini sürdürebilirler. Kendi işini kurmak isteyen mezunlar ise, yasal mevzuatları yerine getirmek koşuluyla sigorta acentesi açabilir ve eksper olmaya hak kazanan mezunlar ise sigorta eksperliği yapabilirler.

Üst Derece Programlara Geçiş :

Ön lisans eğitimini tamamlayan adaylar, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavına girerek ÖSYM tarafından belirlenmiş lisans programlarına başvurabilirler.


67975
Öğrenci
381069
Mezun
3132
Akademik Personel
4306
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu