HIZLI ERİŞİM

Genel Bilgiler

Anasanat Dalı Başkanı: Prof. Dr. Emet Egemen ASLAN

Erasmus Koordinatör: Dr. Öğr. Üyesi Hasan Numan SUÇAĞLAR

Farabi Koordinatör: Dr. Öğr. Üyesi Selim ÇINAR

Mevlana Koordinatör: Arş. Gör. Ferda TAZEOĞLU FİLİZ

AKTS Koordinatör: Öğr. Gör. Özkan ALGÖK

Bologna Koordinatör: -

 

Hakkında:

Seramik Sanat Dalı, seramik sanatı alanında yüksek lisans düzeyinde eğitim verir. Eğitim ve öğretim programı süresince; öğrencilere gerekli olacak akademik yeterlikleri, entelektüel birikimi, teknik beceriyi ve artistik vizyonu kazandırır.

Vizyon:

Ortaya koyduğu lisansüstü eğitim programı ile geleceğin çağdaş, öncü, özgün ve yaratıcı seramik sanatçıları, tasarımcıları ve akademisyen adaylarını yetiştiren bir kurumdur.

Misyon:

Seramik endüstrisi ve seramik sanatı alanında; gelişmeleri yakından takip eden, yeterli bilgi ve beceri sahibi, alanlarında tercih edilen, donanımlı, özgür, özgün, çağdaş, kendilerini ifade edebilen, disiplinli, araştıran ve düşünen bireyler yetiştirmektir.

Amacı:

Seramik Sanat Dalının amacı; lisansüstü düzeyde eğitim programı ile geleceğin çağdaş sanatçı, tasarımcı ve akademisyen adaylarını yetiştirmektir. 

Program Dili:

Türkçe

Program Tanımı:

Tezli yüksek lisans programı, toplam 21 krediden az olmamak koşulu ile en az yedi ders, seminer, uzmanlık alan dersi ve tez çalışmasından oluşur. Seminer, uzmanlık alan dersi ve tez çalışması kredisiz olup başarılı veya başarısız olarak değerlendirilir. Tezli yüksek lisans programı, bir yarıyılda uzmanlık alanı dersi, seminer dersi ve alınan diğer dersler dâhil olmak üzere 30 AKTS krediden fazla olmamak koşulu ve tez çalışması; anasanat dalı programlarında uygulama çalışması (sergi, proje vb.) ve diğer faaliyetler olmak üzere toplam en az 120 AKTS kredisinden oluşur.

Kabul ve Kayıt Koşulları:

Üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümlerinden mezun olan öğrenciler bu programa başvurabilmektedirler. Başvuran adaylar içerisinden anasanat dalı tarafından önceden duyurulan sınav şartını sağlayan adaylar ilan edilen kontenjan dahilinde kayıt yaptırabilirler.

Mezuniyet Şartları:

Derslerini, seminerlerini, uzmanlık alan derslerini ve tez çalışmalarını ilgili yönetmelik kapsamında başarı ile tamamlayan öğrenciler mezun olabilirler.

Ölçme ve Değerlendirme Esasları:

Öğrencilere Selçuk Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği’nde belirlenen koşullar esas alınarak ölçme ve değerlendirme yapılır.

İstihdam Olanakları:

Seramik Yüksek Lisans programını başarı ile tamamlamış öğrenciler; serbest sanatçı ya da tasarımcı olarak çalışabilmekte ayrıca bilimsel ve sanatsal alanda Yüksek Öğrenim Kurumlarında Akademik kariyer yapabilmektedirler.

Üst Derece Programlara Geçiş:

Bu programdan başarı ile mezun olan öğrenciler, lisansüstü programlarda (Sanatta Yeterlik, Doktora) öğrenim görmek üzere başvuruda bulunabilirler.


68069
Öğrenci
381019
Mezun
3131
Akademik Personel
4314
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu