HIZLI ERİŞİM
Bölüm Hakkında

Amacı:

Sivil Havacılık Yüksekokulu Uçak Gövde ve Motor Bakımı Bölümünün amacı havacılıkla ilgili kurum veya kuruluşların bakım personeli ihtiyacını karşılamaya yönelik gerekli bilgi ve beceri ile donatılmış uçak bakımı ile ilgili teknik personel yetiştirmektir.


Program Dili:

Türkçe


Program Tanımı:

Bölümümüzde 1.yılda temel dersler, 2. ve 3. yıllarda mesleki dersler ve 4.yılda meslek derslerinin yanında seçmeli dersler okutulmaktadır. Lisans eğitiminde öğrencilerimize çağdaş düzeyde mesleki bilgiler verilmekte ve bu bilgiler laboratuvarlar, stajlar ve bitirme projeleri ile desteklenerek, öğrencilerin araştırma ve uygulama yetenekleri geliştirilmektedir.


Kabul ve Kayıt Koşulları:

ÖSYM tarafından yapılan Üniversitelere Giriş Sınavının ilgili puan türünden yeterli puanı almaları ve bölümün ön koşul şartlarını sağlamaları gerekmektedir. Öte yandan yatay geçiş, dikey geçiş gibi yollardan da programa kayıt yaptırmak mümkündür.


Önceki Öğrenmenin Tanınması:

Gerekli şartları sağlayan, diğer lisans veya ön lisans programlarından geçiş yapmak isteyen öğrencilere intibak kurallarına göre geçiş imkânı sağlanmaktadır.


Mezuniyet Şartları:

Programdan mezun olabilmek için öğrencilerin 8 yarıyıl boyunca aldıkları dersleri, staj ve bitirme projesi eğitimini başarıyla tamamlamaları gerekmektedir.


Ölçme ve Değerlendirme Esasları:

Öğrenci, 1 yarıyıl içerisinde bir ara sınav ve bir yıl sonu sınavı ile değerlendirmeye alınır. Öğrencinin bir dersten başarısı, o dersin final/bütünleme sınavından sonra, ders sorumlusu öğretim elemanı tarafından, ara sınav/sınavlar not ortalamasının % 40ı ile final/bütünleme sınav notunun % 60ının toplamı dikkate alınarak verilen harf notuna göre belirlenir. Öğrencinin bir dersten başarılı sayılabilmesi için aldığı harf notunun en az CC olması gerekir.


İstihdam Olanakları:

Bölümümüzden mezun olan öğrenciler uçak bakım kuruluşlarında istihdam edilmektedir. Ayrıca havacılıkta hizmet veren diğer askeri ve sivil havacılık firmalarında da çalışabilmektedir.


Üst Derece Programlara Geçiş:

Yüksek Öğretim Kurulunun yönergeleri doğrultusunda yatay ve dikey geçiş programları ile aynı ya da belirli sınırlar içerisinde farklı lisans programlarına geçiş yapılabilmektedir. Ayrıca mezunlarımız lisansüstü eğitim imkânına sahiptirler.


68061
Öğrenci
381019
Mezun
3131
Akademik Personel
4313
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu