HIZLI ERİŞİM

PROGRAM ÇIKTILARI
P.Ç. 1 Bilgiye ulaşabilmek için uygun veri tabanlarını etkili biçimde kullanır, bilgiyi tanımlar, ayıklayabilir ve ulaştığı bilgiyi aktarabilme yeteneğini kullanır
P.Ç. 2 Makine ve metal teknolojisi alanındaki sözlü ve yazılı kaynakları takip eder, yurt içi ve yurt dışı meslektaşları ile etkin bir iletişim kurar, en az bir adet yabancı dil bilgisine sahiptir.
P.Ç. 3 Türkçeyi etkin bir şekilde kullanarak etkili iletişim kurar, öğrenmeyi öğrenebilme, yönetebilme ve bunu ömür boyu sürdürebilme farkında lığı gösterir.
P.Ç. 4 Makine imalatında uygun malzeme ve takimi seçer, işlemi planlar ve uygun bir işleme metodu ile bir takim tezgâhında en ekonomik şartlarda parçaları işler.
P.Ç. 5 Üretimi planlar, işlem kartlarını hazırlar, görev dağılımı yapar denetleme becerisini kullanır.
P.Ç. 6 Makine tasarım ve imalat ile ilgili deneyleri tasarlar, deney sonuçlarını analiz eder ve yorumlama becerisini kullanır.
P.Ç. 7 Paket program kullanarak yada kullanmadan ürünün yapım resminden geometrik ve teknolojik bilgileri okur, bilgisayar destekli veya el ile işlem planlaması yapar, kesici takım yollarını oluşturur, ilgili tezgaha aktararak ürünü işler.
P.Ç. 8 Makine tasarım ve imalat ile ilgili bilimsel ve teknik konularında yeterli ve güncel bilgiye sahiptir, teorik ve uygulamalı olarak edindiği birikimi ile alanındaki problemleri çözer
P.Ç. 9 Tek başına ve/veya takım içinde çalışır, karar alır, girişimde bulunur, özgüvene sahiptir, eleştirel değerlendirme ve orijinal çıkarımlar yapar.
P.Ç. 10 Bilgisayar ortamında bir paket program kullanarak veya kullanmadan makine meslek resmi standartlarına uygun tasarım yapar, analiz eder.
P.Ç. 11 Alanıyla ilgili proje, çalışma sonucu bulguları ve çıkarımları rapor eder, teknik raporları yazar ve etkin şekilde sunar.
P.Ç. 12 İş güvenliği, işçi sağlığı, sosyal güvenlik hakları, kalite kontrol ve yönetimi, çevre koruma konularında bilgi birikimini kullanır karşılaşılan problemleri çözer.
P.Ç. 13 Tarihi ve sosyal değerlere saygılıdır, mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahip, dürüst, vatandaşlık bilinci gelişmiş ve bu bilinç çerçevesinde uygun davranışlar sergiler.

68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu