HIZLI ERİŞİM

PROGRAM ÇIKTILARI
P.Ç. 1 Elektrik alanında tanımı yapılmış problemlerin çözümü için gerekli olan verileri tanımlama, toplama ve kullanmayı etkin bir biçimde yaparak sunar.
P.Ç. 2 Elektrik Enerjisi üretimini ve üretim yöntemlerini bilir, iletim ve dağıtım şebekelerinde kullanılan elemanları tanır.
P.Ç. 3 Pratik uygulamalar için gereken teorik bilgileri, el ve/veya düşünsel becerileri kullanabildiğini gösterir.
P.Ç. 4 Temel fizik ve elektrik kavramlarını bilir, gerekli ölçümleri yapar, elektriksel arızalara yerinde müdahale eder.
P.Ç. 5 Alçak gerilim şebekesi ve elemanlarını tanır. Elektrik makinelerinin yapısı, çalışma prensibi ve devreye bağlantılarını bilir, analog ve dijital ölçü aletleriyle gerekli ölçümleri yaparak temel uygulamalara örnek verir.
P.Ç. 6 DC ve AC akımda kullanılan Temel elektrik/elektronik devre elemanlarını tanır, çizim/simülasyon programları ile elektrik ve elektronik devre analizlerini yaparak uygular, elektriksel değerlerini ölçer.
P.Ç. 7 Zayıf akım, kuvvetli akım, yıldırım, yangın ve güvenlik sistemlerini bilir, elektrik tesisat planlarını çizer, elektrik tesisatının taahhüt ve keşif işlerini yapar.
P.Ç. 8 Elektrikli cihaz ve sistemlerin temel çalışma prensiplerini bilir. Bakım, onarım ve montajını yapar.
P.Ç. 9 Tek ve çok fazlı sistemleri bilir, bu sistemlerde kullanılan malzemeleri tanır, gerekli ölçümleri yapar.
P.Ç. 10 Otomatik kumanda sistemlerinin temel kavram ve elemanlarını bilir, Programlanabilir denetleyici sistemlerinde ilgili programlamaları yapar.
P.Ç. 11 Güç elektroniği devre elemanlarını ve kullanım özelliklerini bilir. Sayısal devre tasarımını yapar.
P.Ç. 12 Hayat boyu öğrenebilme, öğrendiklerini geliştirebilme faaliyeti gösterir. İş güvenliği ve işçi sağlığı, sosyal güvenlik hakları, kalite kontrol ve yönetimi, çevre koruma konularında yeterli bilgi ve bilince sahip olur.
P.Ç. 13 İlgili proje, çalışma sonucu bulguları, sonuçları ve çıkarımları rapor eder, teknik raporları yazar ve etkin şekilde sunar.

68061
Öğrenci
381019
Mezun
3131
Akademik Personel
4313
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu