HIZLI ERİŞİM
Öğrenci Hareketliliği

Bölümümüzdeki öğrenciler Selçuk Üniversitesi ile yurt içi ve yurt dışı yükseköğretim kurumları arasında yapılan anlaşmalara göre öğrenci değişim programları ile iki yarıyıla kadar eğitim görebilirler. Üniversiteler arası ikili anlaşmalar ve Yükseköğretim Kurulunca belirlenen esaslar doğrultusunda öğrenciler Yurt içinde Farabi ve Mevlana Değişim Programları, yurt dışında ise Erasmus Değişim Programından yararlanabilirler.

Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği Öğrenci Değişim programıdır. ERASMUS; yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmelerini, kısa süreli öğrenci değişimi yapabilmeleri için karşılıksız mali desteği sağlamaktadır. ERASMUS bunun yanı sıra yükseköğretim sistemini iş dünyasının gereksinimlerine uygun olarak geliştirmek ve üniversite mezunlarının iş dünyasında istihdam edilebilirliğini arttırmak amacıyla yükseköğretim kurumları ile çalışma çevreleri arasındaki ilişkilerin ve işbirliğinin arttırılmasını da teşvik etmektedir.

 

Üniversitemizin misyonu; dünyadaki ilk 500 üniversite arasında yer alma hedefine ulaşmak amacıyla çağdaş, yeniliğe açık ve sürdürülebilir bir uluslararası konsept geliştirmek, öğrencilerimizin hareketliliğinde verimliliği sağlamak, Bologna sürecinin üniversitemizde yaygınlaştırılmasına destek olmak, Avrupa’daki üniversiteler ve kuruluşlarla yapılan ortak etkinlik sayısını ve niteliğini artırmak, üniversitemizin uluslararası alanda tanıtımını sağlamaktır.

 

Sürekli yenilenmeyi ve kalite kültürünü kendisine ilke edinen Selçuk Üniversitesi Erasmus Koordinatörlüğü, rekabetçi bir üniversite yapısıyla Avrupa Yüksek Öğrenim alanı içinde yer almayı amaçlamaktadır. Detaylı bilgi için: https://selcuk.edu.tr/Birim/koordinatorlukler/erasmus/2117 .

Bölümümüzün

  • Alpen-Adria-Universität Klagenfurt

üniversitesi ile 2021-2027 yıllarını kapsayan Erasmus anlaşması mevcuttur. Erasmus Değişim Programına kayıtlı öğrencimiz bulunmamaktadır.

Farabi Öğrenci Hareketliliği Değişimi Programı, yükseköğretim kurumları arasındaki etkileşimi arttırmakta ve öğrenci hareketliliğini teşvik etmektir. Öğrencilerimize bilgiyi arama, hayata aktarma ve paylaşımı konusunda yardımcı olmayı hedeflemektedir. Farabi Değişim Programı bilgi ve becerilerin farklı akademik ortamlarda paylaşılarak zenginleşeceği gerçeğinden hareketle, öğrencilerimizin eğitim öğretim süreçlerinin zenginleşmesine ve geleceğe yönelik kariyer hedeflerine ulaşmalarında önemli katkılar sağlamaktadır. Farabi Değişim Programı aracılığıyla gerçekleştirilen öğrenci hareketliliği, programdan faydalananlara sağladığı bireysel katkılar dışında yükseköğretim kurumları arasındaki işbirliği ve koordinasyon imkanlarının genişlemesine, bilgi transferi ile eğitim ve öğretim süreçlerinin kalitesinin artmasına ve farklı yükseköğretim kurumları arasındaki ortak çalışma ve araştırma kültürünün de zenginleşmesine zemin hazırlamaktadır. Detaylı bilgiye https://selcuk.edu.tr/Birim/koordinatorlukler/farabi/2118  web adresinden ulaşılabilir. Farabi değişim programı çerçevesinde son 5 yılda 19 Mayıs Üniversitesi’nden bölümümüze gelen 1 öğrenci bulunmaktadır.

Mevlana Değişim Programı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci değişimini gerçekleştirmeyi amaçlayan bir programdır. 23 Ağustos 2011 tarih ve 28034 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yönetmelik ile birlikte yurt dışındaki yükseköğretim kurumları ile ülkemizdeki yükseköğretim kurumları arasında öğrenci değişiminin önü açılmıştır. Değişim programına katılmak isteyen öğrenciler en az bir en fazla iki yarıyıl eğitim için dünyadaki yükseköğretim kurumlarında eğitim-öğretim görmek üzere programdan faydalanabilirler. Benzer şekilde dünyanın bütün bölgelerinden de öğrenciler Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarına program kapsamında gelerek eğitim-öğretim faaliyetlerine katılabilirler. https://www.selcuk.edu.tr/Birim/coordinatorships/mevlana_degisim_programi/2121  web adresinden daha detaylı bilgiye ulaşılabilir. Mevlana Değişim Programına kayıtlı öğrencimiz bulunmamaktadır.


68061
Öğrenci
381019
Mezun
3131
Akademik Personel
4313
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu