HIZLI ERİŞİM

Hakkında

1986-1987 eğitim yılında Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümüne bağlı olarak açılan Arap Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı normal öğretim programına 1992 yılında, ikinci öğretim programına ise 1993 yılından itibaren öğrenci alınmıştır. İlerleyen dönemde Arap Dili ve Edebiyatı adıyla ayrı bir bölüm başkanlığı olmuştur. Halen Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü adıyla eğitime devam etmektedir.

Programın Misyonu: Arap Dili ve Edebiyatı Lisans Programı’nın misyonu, Arap dili ve edebiyatı alanında çağdaş yöntem ve bilimsel ilkeler ışığında araştırmalar yapacak, alanında uzmanlaşacak bilim uzmanları yetiştirmektir.

Öğrencilerin Arap dilini, edebiyatını ve kültürünü tanıyıp bu dilin Türk dili ile benzer ve farklı özelliklerini anlayabilmesini, meslek hayatında Türkiye açısından faydalı olacak kadar iyi düzeyde öğrenmesini sağlamaktır.

Programın Vizyonu: Arap Dili ve Edebiyatı Lisans Programı’nın vizyonu, evrensel düzeyde kaliteli eğitim-öğretim ve bilimsel araştırmalar yaptırmak, öğrencilerin ileri düzeyde kuramsal ve uygulamalı olarak uzmanlaşmalarını sağlamaktır.

Her biri alanında uzman bir akademik kadro ile bilgi ve beceride tam anlamı ile dolu öğrenciler yetiştirmek en büyük hedefimizdir. Arapçayı çok iyi seviyede bilen bu dile hâkim; klasik, ve modern metinleri okuyup anlayabilecek; başkalarının düşüncelerini etkin bir şekilde bu dile aktarabilecek; elde ettiği bilgileri bilimsel araştırmalarda objektif olarak değerlendirebilecek öğrenciler yetiştirmek bu programın vizyonu arasında yer almaktadır.


68089
Öğrenci
381006
Mezun
3131
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu