HIZLI ERİŞİM

Hakkında

Maliye Bölümü Hakkında

Bölüm Başkanı: Prof. Dr. Selçuk BALI 
 
Erasmus Koordinatör: Prof. Dr. Selçuk BALI 
 
Farabi Koordinatör: Doç. Dr. H. Arif TUNÇEZ 
 
Mevlana Koordinatör: Doç. Dr. H. Arif TUNÇEZ 
 
AKTS Koordinatör: Doç. Dr. İbrahim ÖZMEN

HAKKINDA 

Maliye Programı eğitimi, gerek çağdaş kuramsal gelişmeler gerekse sürekli değişen iş yaşamının gerçekleri göz önünde bulundurularak oluşturulmuştur. Maliye bölümü mezunlarına, kamu kesimi alanında orta ve üst düzey yönetici olarak sorumluluk üstlenebilmek için gerekli bilimsel ve mesleki donanımı sağlayabilmektir. Maliye bölümünden mezun olan öğrenciler başta Hazine ve Maliye Bakanlığı olmak üzere Bakanlıklar, Düzenleme ve Denetleme Kurulları, Bankalar ve Finansal Kiralama Şirketleri gibi kurumlarda uzman, denetmen veya müfettiş yardımcısı gibi unvanlar ile istihdam edilebilmekte ya da bireysel olarak Mali Müşavirlik yapabilmektedir. Maliye alanının çok yönlü olması dikkate alınarak, bölüm ders programı başta Maliye ve Vergi alanı olmak üzere İktisat, İşletme, Hukuk, Kamu Yönetimi ve Muhasebe alanındaki derslerden oluşmaktadır.

AMACI

Maliye programının temel amacı; öğrencilere, kamu kesimi alanında orta ve üst düzey yönetici olarak sorumluluk üstlenebilmek için gerekli bilimsel ve mesleki donanımı sağlayabilmektir

 Vizyon : Bilimsel faaliyetlerinin niteliği ve yürüttüğü öğretim programlarının kalitesi ile ayırt edilen bir kurum haline getirmektir. 
  
Misyon : Öğrencilere günümüz dünya ve Türkiye ekonomisini tanımalarını ve anlamalarını sağlayacak, teorik olduğu kadar güncel tartışmalara da yer veren bir ekonomi eğitimi vermek hem fen bilimleri hem de diğer sosyal bilimlerle etkileşimi öne çıkaran, disiplinler arası bir araştırma felsefesiyle ekonomi biliminin sınırlarını zorlayan araştırmalar yapmak ve bölümün akademik birikimini toplumla paylaşmaktır.  
 
Amacı : Kamu kurum ve kuruluşların muhasebefinansman, mali-idari işler ve stratejik planlama-proje bölümlerinde ve bunun yanında özel sektör kurum ve kuruluşlarında muhasebe ve finansman departmanında nitelikli çalışanlar yetiştirmektir.  
 
Program Dili : Programın dili Türkçe'dir.  
 
Program Tanımı : İktisadi ve toplumsal sorunlar ile ilişkili olarak bilinçli, eleştirel bir bakış açısına sahip, araştırmacı, etik değerleri gözeten ve iktisadi ve sosyal yaşamı irdeleyip, çözümleyip, değerlendirerek gelişmesine katkıda bulunan ve geleceğin oluşturulmasında etkin rol alacak olan bireyleri üniversiteler, araştırma ve eğitim merkezleri, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, özel sektörde çalışmalarını sağlayacak bilgi, beceri ve yetkinliklerle donatmaktır.  
 
Kabul ve Kayıt Koşulları : Öğrencilerin programa yerleştirilme süreci, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. 
  
Önceki Öğrenmenin Tanınması : Diğer lisans programlarında alınmış olan dersler, belgelendirilmeleri ve ders içeriklerinin uygunluk ve yeterlilik açısından programı yürüten Fakülte Yönetim Kurulu tarafından incelenmesi sonucunda kabul edilebilir.  
 
Mezuniyet Şartları : Bir öğrencinin kayıtlı olduğu programdan mezun olabilmesi için o programda öngörülen mezuniyeti için gerekli olan 240 AKTSlik dersleri almış ve başarmış olması, uygulamaları, staj ve benzeri çalışmaları başarı ile tamamlaması ve mezuniyet ağırlıklı not ortalamasının en az 2.00 olması gerekir.  
 
Ölçme ve Değerlendirme Esasları : Dönemlik olarak gerçekleştirilen derslerde bir tane vize ve bir tane final sınavı yapılmaktadır. Vize sınavının %40'ı ve final sınavının %60'ı toplanarak öğrencinin başarı notu belirlenmektedir. 
 
İstihdam Olanakları : İktisadi ve idari bilimler fakültesi MALİYE mezunları mali müşavirlik, dış ticaret uzmanlığı, halkla ilişkiler, sigortacılık, finans, borsa ve menkul kıymetler, ihracat ve ithalat alanlarında çalışabilmektedirler. Kaymakamlık, İdari yargı hâkimliği, Sayıştay denetçiliği, Bakanlıklarda, bakanlıklara bağlı ve ilgili kuruluşlarda uzmanlık, müfettişlik, denetmenlik, kontrolörlük yapabilmektedirler. Ayrıca medya, hastane yönetimleri, DPT (Devlet Planlama Teşkilatı), TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu), ticaret ve sanayi odaları, yerel yönetimler, Vakıf, STK ve gönüllülük esasıyla çalışan kuruluşlar işletmecilerin çalışabilecekleri kurumlardan bazılarıdır.  
 
Üst Derece Programlara Geçiş : Bu programdan mezun olan öğrenciler, lisansüstü programlarda öğrenim görmek üzere başvuruda bulunabilirler. 


68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu