Gıda, ilaç, kozmetik ve boya depolamanın ekonomik değeri olan Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin biyolojik, ekolojik, genetik ve sistem özellikleri, kültürü elde etme, doğadan koruma ve koruma, kimyasal içerikleri ve analiz yöntemleri, temin edilmesi, üretimleri ve kalite kontrolleri, kullanım alanları ve etitiği konusunda bilgiler disiplinler arası ve akademik bir anlayış içinde temel bilgi ve pratiğe sahip olan yardımcı teknik personel yetiştirmektir. Organik tarım yüksek girdi kullanımına dayalı endüstriyel tarımın insan sağlığı, ekonomi ve çevre açısından ortaya çıkan olumsuz sonuçların karşısında natif olarak ortaya çıkan bir tarım sistemidir. Çevrenin, doğal kaynakları koruma ve bozulan ekolojik dengenin yeniden tesisi, sürdürülebilir tarım, havalandırmanın sürdürülmesi, Flora ve faunanın korunması biyolojik ömürlerin devamı ve kimyasal kaynakların ile etkilerinin da sonlandırılması temel amaç olmuştur. Ekolojik dengenin korunması, her türlü bitkisel ve hayvansal üretim üretimi ile hedeflenenlerin organik tarım yöntemine uygun olarak tüketen ve bu işletmeleri hedefleyen, hedeflenen ile hedefleyen, tarımdaki düzenleme ve insan sağlığına zarar vermeyen modern üretim tekniklerini kullanan bilen kalite kontrolleri, kullanım alanları ve etiği konusunda bilgileri disiplinler arası ve akademik bir anlayış içinde alarak temel bilgi ve pratiğe sahip olan yardımcı personel teknik yetiştirmektir.
Üretken, araştırmacı, öz güven sahibi, etik değerlere duyarlı, ilgili sektörlerin gelişimine, toplumda sosyal ve kültürel hayata katkı sağlayan, yeterli mesleki, teknik eğitim bilgi ve becerisine sahip, değişen koşullara uyum sağlayan, çağın ve teknolojik gelişmelerin gereklerini yerine getirecek nitelikli ve çağdaş bireyler yetiştirmektir.
Mezunları iş dünyası tarafından tercih edilen, yenilikçi, sürdürülebilir bir eğitim sistemine sahip, bünyesinde yer almaktan gurur duyulan, bölge insanın ufkunu açacak gelişmelere ön ayak olan, öğrenci tercihlerinde ilk sıralarda yer alan bir program olmak.