Selçuk Üniversitesinde ‘Terör ve Terör Örgütleri’ konulu farkındalık konferansı
Selçuk Üniversitesi öğrencilerine yönelik Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri kapsamında “Terör ve Terör Örgütleri” konulu konferans düzenlendi. Etkinlikte örgütlerin eleman temin etme yöntemleri ve bu faaliyetlere karşı farkındalık oluşturulması konuları ele alındı.
Yabancı Diller Yüksekokulu ve Konya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü iş birliğiyle Sultan Alparslan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Yılmaz Koç yaptı. Prof. Dr. Koç, “Üniversite gençliğimizin saf ve temiz olan milli, dini ve insani duygularını istismar ederek terör örgütlerine eleman kazandırmaya çalışan şer güçlere karşı uyanık olmamız gerekiyor” dedi.
Programda sunum yapan Başkomiser Mustafa Aksu, terör örgütlerinin hedef kitlesinde en fazla üniversite öğrencilerinin ve 15-24 yaş arası grubun yer aldığını belirterek gençlerin korunmasında aile içi sağlıklı iletişimin kritik rol oynadığını ifade etti. Bu örgütlerin gençleri hedef alma nedenlerine ve yöntemlerine değinen Aksu; zaaflar, bilgi eksiklikleri, idealler, aidiyet ve değer görme isteği ile gençlerin dinamik yapılarının istismar edildiğini söyledi.
Örgütlerin eleman temininde arkadaş çevresi, hemşehrilik, aile ve akrabalık bağları, sosyal ve kültürel faaliyetler, dini değerler ve etnik kimlik gibi sosyal alanlar üzerinden temas kurduğunu aktaran Aksu, ayrıca dijital mecralar ve sosyal medya üzerinden yürütülen propaganda faaliyetlerine karşı dikkatli olunması gerektiğini dile getirdi.