Selçuk Üniversitesi Logo
"" için sonuç bulundu

Selçuk’ta 3. Beslenme ve Metabolizma Sempozyumu başladı

23.06.2025 Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

Selçuk Üniversitesi ev sahipliğinde Türk Biyokimya Derneği İstanbul Şubesi iş birliğiyle düzenlenen 3. Beslenme ve Metabolizma Sempozyumu başladı. Sempozyumda beslenme ve metabolizma alanındaki güncel gelişmeler ile bilimsel sağlık yaklaşımları, uzmanlar tarafından iki gün boyunca ele alınacak.

Selçuk Üniversitesi Sultan Alparslan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen sempozyuma katılan Konya Valisi İbrahim Akın, beslenmenin toplumsal hayatın ve gelecek kuşakların yaşam kalitesinin de merkezinde olduğunu söyleyerek sempozyumun geleceğe yönelik önemli bir çalışma olduğunu ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, sağlık alanındaki bilimsel çalışmalara destek verdiklerini belirterek sempozyumun önemine değindi. Uzbaş, “Burada gerçekleştirilecek fikir alışverişleri, akademik çalışmaların sahaya yansıması açısından büyük bir öneme sahip. Sempozyumda ortaya çıkacak sonuçların ülkemizin sağlık politikasına yön vermesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Ak, beslenme konusunda medyadaki bilgi kirliliğine ve bunun getirdiği tehlikelere dikkat çekerek sempozyumun doğru bilgiyi yayma konusunda da önemli olduğunu söyledi.  Ak, “Sempozyum, yalnızca akademik bilginin paylaşılması için değil; aynı zamanda bu konudaki bilgi karmaşasına karşı bilimsel ve çok yönlü çözümler aramak için bir araya geldiğimiz önemli bir buluşma noktası” ifadelerini kullandı.

Türk Biyokimya Derneği Başkanı Prof. Dr. Doğan Yücel ise beslenmenin popüler bir alan olması nedeniyle medyada yanlış bilginin yayılmasını kolaylaştırdığını vurgulayarak bu tür sempozyumların bilgi kirliliğinin önüne geçmesinde büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fatma Hümeyra Yerlikaya Aydemir moderatörlüğünde gerçekleştirilen ilk oturumda Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, “Yeni bin yıl, yeni bir tıp yaklaşımını gerektiriyor” adlı sunumunu gerçekleştirdi. Müftüoğlu, tıp eğitiminde farklı bir bakış açısına geçilmesini ve hastalık odaklı değil, sağlık odaklı düşünülmesi gerektiğini dile getirdi.

Sempozyum, 15-16 Mayıs tarihleri arasında 5 oturum halinde devam edecek.

RAKAMLARLA SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

61.697
Öğrenci
493.269
Mezun
3.219
Akademik Personel
4.378
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
MYO
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Toplulukları