26.06.2019

Deprem Eğitimi ve Tatbikatı Yapıldı
KADINHANI FAİK İÇİL MESLEK YÜKSEKOKULU
Yayın Tarihi: 08.03.2019 11:35:00

Selçuk Üniversitesi Kadınhanı Faik İçil Meslek Yüksekokuluna bağlı Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı Deprem Eğitimi ve Tatbikatı gerçekleştirdi.

Kadınhanı Belediyesi Kültür Merkezinde yapılan eğitime Kadınhanı Kaymakamı Osman GÜVEN, Kadınhanı İlçe Milli Eğitim Müdürü, Kadınhanı İlçe Sağlık Müdürü, Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Kadınhanı İtfaiye Amirliği, Kadınhanı Faik İçil MYO Müdürü Prof. Dr. Uğur USLU, müdür yardımcıları Öğr. Gör. Dr. Fuat BAŞÇİFTÇİ ve Öğr. Gör. Hasan UZUN, öğretim görevlileri, öğretmenler, öğrenciler ile eğitim tatbikatını gerçekleştiren Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencileri katıldı.

Eğitim tatbikatının açılış konuşmasını gerçekleştiren Kadınhanı Faik İçil MYO Müdürü Prof. Dr. Uğur Uslu, Dünyanın oluşumundan beri, sismik yönden aktif bulunan bölgelerde depremlerin ardışıklı olarak oluştuğu ve depremler sonucunda milyonlarca insan ve barınak yok olmaktadır. Bilindiği gibi yurdumuz dünyanın en etkin deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunmaktadır. Geçmişte yurdumuzda birçok yıkıcı depremler olduğu gibi, gelecekte de sık sık oluşacak depremlerle büyük can ve mal kaybına uğrayacağımız bir gerçektir. Deprem Bölgeleri Haritasına göre, yurdumuzun %92 sinin deprem bölgeleri içerisinde olduğu, nüfusumuzun %95 inin deprem tehlikesi altında yaşadığı ve ayrıca büyük sanayi merkezlerinin %98 i ve barajlarımızın %93 ünün deprem bölgesinde bulunduğu bilinmektedir. Yeterli bilgi ve tecrübelerimizi doğru uygulayarak depremin etkilerini en aza indirebiliriz. Ülkemizde her geçen gün bu konuda daha bilinçli bireyler yetiştirmeliyiz. Bu da elbette daha çok çalışmayla olacaktır. Depremi önleyemezsiniz ama alınacak tedbirlerle vereceği zararları azaltabiliriz,  şeklinde konuştu.

Kadınhanı Faik İçil MYO Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencileri tarafından Deprem haftası ile ilgili sunum ve Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından Eğitim Amiri Yılmaz NİKBAY tarafından eğitim tatbikatının planlaması anlatıldı.

Programın sonunda Eğitim amiri Yılmaz NİKBAY ın gözetiminde Kadınhanı Faik İçil MYO Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencileri ile İtfaiye ekipleri tarafından eğitim tatbikatı gerçekleştirildi.

Eğitim Tatbikatının sonunda Protokol üyeleri tatbikatı gerçekleştiren öğrenci ve İtfaiye ekipleriyle hatıra fotoğrafı çekiminde bir araya geldi.