14.12.2018

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni
KADINHANI FAİK İÇİL MESLEK YÜKSEKOKULU
Yayın Tarihi: 15.05.2018 12:00:00

Selçuk Üniversitesi Kadınhanı Faik İçil Meslek Yüksekokulu 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılı mezuniyet töreni yapıldı.

Mezuniyetin açılış konuşmasını gerçekleştiren Selçuk Üniversitesi Kadınhanı Faik İçil Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Uğur USLU, üniversitemizin kuruluşunun 43. yılında ve yüksekokulumuzun kuruluşunun 25. yılında 23. mezuniyet törenini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Prof. Dr. Uğur USLU,  üniversitelerin görevlerinden birisinin de devletlerin ihtiyacı olan eğitimli insanları yetiştirmek olduğunu kaydetti.

Velilere ve Öğrencilere seslenen Prof. Dr. Uğur USLU "Değerli veliler, Dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titrediğiniz, emek verdiğiniz, özenle ve zorluklarla zaman zaman kaygı duyarak yetiştirdiğiniz gözbebekleriniz evlatlarınızı yaşam mücadelesinin içine, başarılı olacaklarını umut ederek uğurlamanın vakti geldi. İçinizde onların istikballeriyle ilgili bir korku duymayın, bugüne kadar yaptıklarıyla bizim hep takdirimizi kazandılar. Onlarla gurur duyabilirsiniz ve biliyoruz ki bundan sonrada onların yaptıklarını bizlerle birlikte onurla izleyeceksiniz."

"Değerli öğrencilerimiz, Biliyorsunuz Çağdaş bir üniversite ortamında meslek eğitiminizi ve öğretiminizi başarıyla sürdürmeniz ve kendisine, ülkesine yararlı bir insan olarak yetişmeniz Yüksekokulumuzun öncelikli hedefidir. Çalışmaktan ve araştırarak doğruyu bulma çabasından hiç ama hiç vazgeçmeyin. Çevrenizde sizin gibi olmayan insanlara karşı sakin, sabırlı ve anlayışlı olun. Doğru bildiklerinizi onlarla paylaşmaktan çekinmeyin. Hoşgörülü, kendinize özgü, ayaklarının üzerinde durabilen bireyler olarak başarılı gelecek nesillerin yetişmesinde de payınız olsun" şeklinde konuştu.

Çok sayıda öğrencinin diploma aldığı mezuniyet töreninde aileler de öğrencilerin sevincine ortak oldu. Öğrenciler, sırasıyla diplomalarını alarak hep birlikte keplerini havaya fırlatıp mezuniyet coşkusunu doyasıya yaşadı.