20.02.2018

2017-2018 Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme Duyurusu (Ders Kayıtları)
KADINHANI FAİK İÇİL MESLEK YÜKSEKOKULU

KAYIT YENİLEME TARİHLERİ: 05 ŞUBAT & 16 ŞUBAT 2018

DANIŞMAN ONAYLARI: 05 ŞUBAT & 19 ŞUBAT 2018

05 MART 2018 MAZERETLİ DERS KAYDI İÇİN SON BAŞVURU

1. Kayıt yenileme tarihlerinde dönem kaydı için ikinci öğretimde okuyan ve normal öğretimde 3.yıla sarkmış tüm öğrenciler ikinci öğrenim ücreti veya katkı payı ücretlerini herhangi bir Vakıfbank şubesine ödemelerini yaptıktan sonra ders kaydını yapabilirler.

2. BU YIL KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLER DE (2017 GİRİŞLİ) BAHAR DÖNEMİ DERS KAYITLARINI ve BAHAR DÖNEMİNDEN BAŞLAYARAK EĞİTİM HAYATLARI BOYUNCA GELECEK DÖNEMLERDEKİ DERS KAYITLARINI KENDİLERİ YAPIP DANIŞMANLARINA ONAYLATACAKLARDIR.

3. Kayıt yenileme tarihleri arasında öğrencilerimizin https://obis5.selcuk.edu.tr adresindeki otomasyon sayfasına öğrenci numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak ders kayıtlarını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

4. Ders seçimi yapılırken başarısız olduğunuz derslerin ve dönem derslerinizin kutucuklarının işaretli olduğundan emin olunuz.

5. Danışman onayı için öğrencinin kendisinin danışmanıyla görüşmesi gerekmektedir.

6. ONAYLANAN DERSLER ÖĞRENCİ SAYFANIZDA GÖRÜNDÜKTEN SONRA MUTLAKA ÖĞRENCİ SAYFANIZDAKİ TRANSKRİPTEN EKSİK VEYA FAZLA DERSİNİZ OLUP OLMADIĞINI KONTROL EDİNİZ.

7. Mazeretli ders kaydı yapabilmeniz için dilekçe ile 05 MART 2018 tarihine kadar Müdürlüğümüze başvuru yapmanız gerekmektedir.

8. a-)  Genel Ağırlıklı Not Ort. Birinci, İkinci yarıyıl (1. Sınıf) sonunda 1,00&rsquoın altında üçüncü ve dördüncü yarıyıl sonunda 1,50&rsquonin altında beşinci ve altıncı yarıyıl sonunda 1,80&rsquoin altında olan öğrenci bulunduğu yarıyılda en fazla açılan AKTS kredisi kadar (alttan aldığı derslerin kredileri dâhil) kredide ders alabilir.

b-) Genel Ağırlıklı Not Ort. Birinci, ikinci yarıyıl (1. Sınıf) sonunda, 1,00 ve üzerinde üçüncü ve dördüncü yarıyıl sonunda 1,50 ve üzerinde beşinci ve altıncı yarıyıl sonunda 1,80 ve üzerinde olan öğrenci bulunduğu yarıyılda açılan AKTS kredisinin %50 fazlası kadar (alttan aldığı derslerin kredileri dâhil) kredide ders alabilir.

c-)  Son sınıf öğrencilerine kredi sınırlaması uygulanmaz.

9. YÖNETMELİĞİN 9/D MADDESİ GEREĞİ  &ldquoKAYIT DONDURAN, SÜRELİ UZAKLAŞTIRMA CEZASI NEDENİYLE DÖNEM KAYBEDEN, BULUNDUĞU YARIYIL İÇİN DAHA ÖNCE DERS KAYDI YAPTIRMAYAN VEYA BAŞARISIZLIK NEDENİYLE BULUNDUKLARI YARIYIL/YILDAN DERS ALAMAYAN ÖĞRENCİLER ÖĞRENİMLERİNE KALDIKLARI YARIYILDAN DEVAM EDERLER, BİR ÜST YARIYILDAN DERS ALAMAZLAR.&rdquo

ÖĞRENCİLER BAHAR YARIYILI İÇİN 2.  YARIYILI OKUMADAN 4. YARIYILDAN DERS ALAMAZLAR.

DOĞRU VE EKSİKSİZ DERS KAYDI YAPMADIĞINIZ TAKDİRDE DERSLERİNİZ EKSİK KALABİLİR VE OKULUNUZU SÜRESİNDE BİTİREMEYEBİLİRSİNİZ. BU YÜZDEN DERS KAYITLARINIZI DİKKATLİCE YAPINIZ VE DANIŞMANINIZ TARAFINDAN ONAYLANAN DERSLERİNİZİ KONTROL EDİNİZ.

Ders kaydınızla ilgili herhangi bir sorun var ise ders kayıt süresi içerisinde danışmanızla görüşünüz.