24.10.2017

Ders Kayıt Duyurusu (güncel)
SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

ÖĞRENCİLERİMİZ ve DANIŞMANLARIMIZA DUYURU

KAYIT YENİLEME TARİHLERİ     : 18 EYLÜL - 29 EYLÜL 2017

DANIŞMAN ONAYLARI               :19 EYLÜL - 06 EKİM 2017

MAZERETLİ DERS KAYDI İÇİN SON BAŞVURU : 16 EKİM 2017

• Kayıt yenileme tarihlerinde dönem kaydı için ikinci öğretimde okuyan ve normal öğretimde 3.yıla sarkmış tüm öğrenciler  ikinci öğrenim ücreti veya katkı payı ücretlerini  herhangi bir Vakıfbank şubesine  ödemelerini yaptıktan sonra AŞAĞIDAKİ DERS LİSTELERİNİ İNCELEYEREK    https://asp.selcuk.edu.tr/asp/kayit/kaygiris.htm adresinden  ders kaydını yapabilirler.
  • BU YIL KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN (2017 GİRİŞLİ) 1. SINIF BİRİNCİ DÖNEM İÇİN (GÜZ YARIYILI) DERS KAYITLARI OTAMATİK  OLARAK YAPILACAKTIR. BAHAR DÖNEMİ DERS KAYITLARINI ve BAHAR DÖNEMİNDEN BAŞLAYARAK EĞİTİM HAYATLARI BOYUNCA GELECEK DÖNEMLERDEKİ DERS KAYITLARINI KENDİLERİ YAPIP DANIŞMANLARINA ONAYLATACAKLARDIR.
  • BAŞARISIZ OLDUĞUNUZ DERSİN DÖNEMİ DEĞİŞMİŞSE BU DERSİ, YENİ DÖNEMİNDE MUTLAKA DERS KAYDINIZA EKLEYİNİZ.
  • Ders seçimi yapılırken başarısız olduğunuz derslerin ve dönem derslerinizin kutucuklarının işaretli olduğundan emin olunuz.
  • ONAYLATTIĞINIZ DERSLER ÖĞRENCİ SAYFANIZDA GÖRÜNDÜKTEN SONRA MUTLAKA ÖĞRENCİ SAYFANIZDAKİ TRANSKRİPTEN EKSİK VEYA FAZLA DERSİNİZ OLUP OLMADIĞINI KONTROL EDİNİZ.
  • SEÇMELİ DERS İÇİN AYRICA SEÇMELİ DERS SAYFASI AÇILMAYACAK VE HERHANGİ BİR LİSTE OLUŞTURULMAYACAKTIR. İLK KEZ 3. DÖNEMİ OKUYACAK ÖĞRENCİLER HER DÖNEM İÇİN İLANDA BELİRTİLDİĞİ SAYIDA SEÇMELİ DERS ALACAKLARDIR. ÖNCEKİ YILDA BAŞARSIZ OLUNAN SEÇMELİ DERS DEĞİŞTİRİLEMEZ. (Mazeretli ders kaydı ve hatalı ders kaydı yapan öğrencilerin seçmeli dersleri İdare tarafından belirlenecektir)
  • Mazeretli ders kaydı yapabilmeniz için dilekçe ile 16 ekim 2017 tarihine kadar Müdürlüğümüze başvuru yapmanız gerekmektedir.
  • YÖNETMELİĞİMİZ MADDE 9/b,
  •      *  Genel Ağırlıklı Not Ort. Birinci, İkinci yarıyıl (1. Sınıf) sonunda 1,00 ın altında üçüncü ve dördüncü yarıyıl sonunda 1,50 nin altında beşinci ve altıncı yarıyıl sonunda 1,80 in altında olan öğrenci bulunduğu yarıyılda en fazla açılan AKTS kredisi kadar (alttan aldığı derslerin kredileri dahil) kredide ders alabilir.
  •      *  Genel Ağırlıklı Not Ort. Birinci, ikinci yarıyıl (1. Sınıf) sonunda, 1,00 ve üzerinde üçüncü ve dördüncü yarıyıl sonunda 1,50 ve üzerinde beşinci ve altıncı yarıyıl sonunda 1,80 ve üzerinde olan öğrenci bulunduğu yarıyılda açılan AKTS kredisinin %50 fazlası kadar (alttan aldığı derslerin kredileri dahil) kredide ders alabilir.
  •                     *  Son sınıf öğrencilerine kredi sınırlaması uygulanmaz.
  •
  • YÖNETMELİĞİMİZ 9/d,
  • MADDESİ GEREĞİ  KAYIT DONDURAN, SÜRELİ UZAKLAŞTIRMA CEZASI NEDENİYLE DÖNEM KAYBEDEN, BULUNDUĞU YARIYIL İÇİN DAHA ÖNCE DERS KAYDI YAPTIRMAYAN VEYA BAŞARISIZLIK NEDENİYLE BULUNDUKLARI YARIYILDAN DERS ALAMAYAN ÖĞRENCİLER ÖĞRENİMLERİNE KALDIKLARI  YARIYILDAN DEVAM EDERLER, BİR ÜST YARIYILDAN DERS ALAMAZLAR. ÖĞRENCİLER  NE KADAR ESKİ OLURSA OLSUN GÜZ  YARIYILI  İÇİN  1.  YARIYILI  OKUMADAN  3. YARIYILDAN  DERS  ALAMAZLAR.
  •
  • DOĞRU VE EKSİKSİZ DERS KAYDI YAPMADIĞINIZ TAKDİRDE DERSLERİNİZ EKSİK KALABİLİR VE OKULUNUZU SÜRESİNDE BİTİREMEYEBİLİRSİNİZ. BU YÜZDEN DERS KAYITLARINIZI AŞAĞIDAKİ LİSTEYİ İNCELEMEDEN YAPMAYINIZ  VE ONAYLANAN DERSLERİNİZİ DİKKATLİCE KONTROL EDİNİZ.
  • Ders kaydınızla ilgili herhangi bir sorun var ise ders kayıt süresi içerisinde danışmanızla görüşünüz.