Selçuk Üniversitesi Logo
"" için sonuç bulundu

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

Anasayfa / Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü / Türk Tarih Kurumu Mobil Kitap Mağazası, Selçuk Üniversitesinde

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

Türk Tarih Kurumu Mobil Kitap Mağazası, Selçuk Üniversitesinde
Türk Tarih Kurumu Mobil Kitap Mağazası, Selçuk Üniversitesinde

“Her eve bir tarih kitabı” sloganıyla yola çıkan Türk Tarih Kurumu (TTK) Mobil Kitap Satış Mağazası, yaklaşık 300 çeşit yayından oluşan zengin içeriğiyle Selçuk Üniversitesi öğrencileri ve akademik personeliyle buluştu.

Türk Tarih Kurumu Mobil Kitap Satış Mağazası, yayınlarını ve yazarlarını okurlarla buluşturmaya devam ediyor. Mobil mağazanın yeni durağı Selçuk Üniversitesi oldu.

Mobil Kitap Satış Sorumlusu Serhat Bayrak, mağazada yaklaşık 300 çeşit kitabın bulunduğunu belirterek “Son çıkan ve en çok tercih edilen yayınlarımızı okurlarımızla buluşturuyoruz. 4 Mart saat 17.00’ye kadar buradayız, ardından Karaman’a geçeceğiz. Daha önce Ankara ve Kocaeli’de de üniversiteleri ziyaret ettik. Öğrencilerin ilgisinden oldukça memnunuz. ‘Her eve bir tarih kitabı’ sloganıyla yola çıktık. Kitaba gösterilen ilgi bizi mutlu ediyor” dedi.

Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Burgu da mobil mağazanın kampüs içerisinde konumlanmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Burgu, “Türk Tarih Kurumunu sosyal medyadan da takip ediyordum ancak burada olacağını bilmiyordum, sürpriz oldu. Kampüsün içinde, özellikle Edebiyat Fakültesi önünde olması çok yerinde bir karar. Öğrenciler buraya rahatlıkla ulaşabilir. Bir tarihçi olarak yayınları yakından takip ediyorum. Kurumun yayınları benim için ayrıca kıymetli. Yeni çıkan eserleri takip etmeye çalışıyorum. Güncel ve zengin bir içerik var. Meslektaşlarıma da tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 3. sınıf öğrencisi Hava Kaygın ise mobil mağazanın tarihe ilgi duyan öğrenciler için bir fırsat olduğunu ifade ederek “Kitaplara internet sitesinden ulaşabiliyoruz ama ayağımıza kadar gelmesi çok güzel olmuş. Bir tarih öğrencisi olarak kitaplar ilgimi çekiyor. Mağaza zengin bir içerik çeşitliliğine sahip” değerlendirmesinde bulundu.

Edebiyat Fakültesi önünde konumlanan mobil mağaza, 4 Mart 2026 Çarşamba günü saat 17.00’ye kadar ziyaret edilebilecek.

RAKAMLARLA SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

61.697
Öğrenci
493.269
Mezun
3.219
Akademik Personel
4.378
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
MYO
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Toplulukları