Selçuk Üniversitesi Logo
"" için sonuç bulundu

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

Anasayfa / Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü / Selçuk Üniversitesi, Türkiye Üniversiteler Süper Ligi Şampiyonu oldu

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

Selçuk Üniversitesi, Türkiye Üniversiteler Süper Ligi Şampiyonu oldu
Selçuk Üniversitesi, Türkiye Üniversiteler Süper Ligi Şampiyonu oldu

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen ve 16 üniversitenin katılımıyla Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ev sahipliğinde Burdur’da gerçekleştirilen Futbol Süper Lig müsabakalarında Selçuk Üniversitesi büyük bir başarıya imza attı.

Grup aşamasında Üsküdar Üniversitesi ve Haliç Üniversitesi ile karşılaşan Selçuk Üniversitesi Futbol Takımı, üstün performans sergileyerek grubundan lider çıktı. Çeyrek finalde Ege Üniversitesini, yarı finalde ise Manisa Celal Bayar Üniversitesini eleyerek finale yükselen Selçuk Üniversitesi, finalde bir kez daha karşılaştığı Üsküdar Üniversitesini nefes kesen bir mücadele sonunda 4-3 mağlup ederek Türkiye Üniversiteler Süper Ligi Şampiyonu oldu.

Bu büyük başarıyla Selçuk Üniversitesi, 2026 yılında İtalya’da düzenlenecek olan Üniversiteler Arası Avrupa Futbol Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etme hakkı kazandı.

Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Erdoğdu, “Sporcularımızı, takımımızın teknik sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Veysel Böge ve antrenörlerinden Arş. Gör. Dr. Gökhan Hadi başta olmak üzere emeği geçen tüm ekibi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

RAKAMLARLA SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

61.697
Öğrenci
493.269
Mezun
3.219
Akademik Personel
4.378
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
MYO
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Toplulukları