Eğitim Fakültesi
Eğitim Fakültesi
Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından “Sağlıklı Nesiller Yetiştirmek: Kimyasalların Gizli Dili ve Doğal Alternatifler” adlı seminer düzenlendi. Bir günde yaklaşık 500 farklı kimyasala temas edildiğini belirten Prof. Dr. Nuriye Koçak, raflardaki birçok ürünün sağlıksız olabileceğini ve dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
Bireylerin bilinçli tüketim alışkanlığı kazanmasını desteklemek, çevresel farkındalık oluşturmak, kimyasalların sağlığa etkisi konusunda bilgi vermek ve doğal yaşamı destekleyecek pratik yollar sunmak amacıyla Selçuk Üniversitesi Müzesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuriye Koçak; günlük yaşamımızda maruz kaldığımız kimyasalların etkileri, doğal çözümler, ürün etiketlerinde yer alan sembol ve içeriklerin doğru okunması gibi bilgi verdi.
Bir günde yaklaşık 500 adet kimyasala temas edildiğini belirten Prof. Dr. Koçak; temizlik malzemeleri, kişisel bakım ürünleri, hazır gıdaları almadan önce mutlaka etiketlerin dikkatli bir şekilde okunması gerektiğini söyledi. Katılımcıları ürün reklamlarına karşı uyaran Prof. Dr. Koçak, “Gözümüzü açmalıyız; yediğimiz, içtiğimiz gıdalara dikkat etmeliyiz. Dışarıda yemek yemeyi azaltmalıyız. Bizler bilinçlenirsek üreticiler de dikkat etmek durumunda kalacak, daha sağlıklı nesiller olacak. Özellikle ilkokul çağındaki çocukların sıkça tükettiği muzlu, çikolatalı sütler yasaklanmalı. Raflardaki meyve suları çok da masum değil. İşletmeler, para kazanmak uğruna sağlığımızı bozabiliyor” dedi.
Prof. Dr. Nuriye Koçak, seminerin sonunda öğrencilerle birlikte doğal oda kokusu hazırladı.