HIZLI ERİŞİM
Haberler

Turizm sektörü Selçuk Üniversitesinde buluştu

Turizm sektörü Selçuk Üniversitesinde buluştu

24.04.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen “Turizm Sektörüyle Akademik Diyalog: Bir Araya Geliyoruz” adlı çalıştay yapıldı.

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesinin düzenlediği “Turizm Sektörüyle Akademik Diyalog: Bir Araya Geliyoruz” adlı çalıştay müze binası konferans salonunda gerçekleştirildi. Programa Selçuk Üniversitesi Turizm FakültesiDekanı Prof. Dr. Onur Köksal, dekan yardımcıları, akademisyenler, sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan SÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Köksal, “Konya turizmi bizim için en önemli ülkülerden biri. Bu noktada başta Valiliğimizin ve belediyelerimizin özellikle gastronomi alanında çok ciddi çalışmalar yaptığını görüyoruz,  emeklerini takdir ediyoruz. Konya'da çeşitli platformlarda farklı etkinlikler yapılacaktır. Fakat burada önemli olan nokta akademik düşüncedir. Akademik bakışın içerisinde olmadığı hiçbir yapılanma başarılı olamaz. Çünkü üniversiteler, özellikle sahadaki iş gücü oranının büyük bir bölümünü omuzluyor. Bizler, akademik bir anlayış ve bütünlük içerisinde Konya'mızın turizm anlamındaki değerine katkı sağlamak istiyoruz. Turizm, bacasız sanayi; Türkiye’nin millileştirme sürecinde en tepe noktalara getirmek bizim asli görevimizdir.” diye konuştu.

Moderatörlüğünü SÜ Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mete Sezgin’in yaptığı “Turizm Sektörüyle Akademik Diyalog: Bir Araya Geliyoruz” adlı çalıştaya Konya Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Yünden, Konya Büyükşehir Belediyesi Tanıtım Şube Müdürü Süleyman Sayan, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Konya Bölge Temsil Kurulu (BTK) Başkanı Özdal Karahan, Araf Hotel İşletme Sahibi Ömer Sunar konuşmacı olarak katıldı.

Son yıllarda Türkiye’de turizm sektörünün büyük bir gelişme gösterdiğini dile getiren Konya İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Yünden, 3 milyondan fazla ziyaretçisi olan Konya’da var olan kültürel etkinliklerin dışında yeni master planlarının olduğunu ve turist sayısını artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi Tanıtım Şube Müdürü Süleyman Sayan, “Turizm, insanların keşfetme isteğiyle başlayan bir olgudur. Temelde baktığımızda da artık turizm, dünyada ekonomik büyüme ve kültürel alışverişin bir parçası haline geldi. Belediye ayağından bakacak olursak biz, son yıllarda tüm turizm paydaşlarıyla bir araya geliyoruz ve turizmin gelişmesi adına bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Konya'nın hedefleri doğrultusunda hangi alanlarda neler yapılması gerektiğinin tanımlandığı bir master plan hazırlanarak bu çerçevede çalışmalar yapıldı. Konya’mızda Kelebek Bahçesi, Bilim Merkezi, Çatalhöyük Karşılama Merkezi, Taş Bina Tanıtım Merkezi, Dar-ül Mülk Sergi Sarayı gibi daha sayabileceğimiz birçok çalışma gerçekleştirildi. Yeni çalışmalarımız var: Bunlardan biri Zengibar Yolu Projesi, haftaya yürüyüşünü gerçekleştireceğiz. Menüsüne Konya mutfağından en az iki ürün koyan işletmelere ‘Turist Dostu’ ünvanı veriyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

Sayan, istihdam edilecek personele de ihtiyaç duyduklarını belirterek belediye olarak 8 profesyonel turist rehberiyle çalıştıklarını söyledi.

TÜRSAB Konya BTK Başkanı Özdal Karahan ise, “Son yıllar içesinde sadece Konya’da değil, tüm Türkiye’de de belediyeler de bulundukları şehre turist kazandırmanın farkındalığını yakaladılar. Bu anlamda özellikle kültür turlarında ciddi bir artış meydana geldi. Bizlerin de bu çerçevede turizmde yeni markalar oluşturması gerekiyor.  Eksik yönlerimizin ne olduğunu tespit ederek akademik düşüncenin de içinde yer aldığı ortak akıl oluşturmalıyız. Turizmin bütün paydaşlarının bir arada olduğu yeni bir oluşumun gerçekleşmesi önemlidir.” ifadelerini kullandı.

Turizm sektörünün önemine değinen Araf Hotel İşletme Sahibi Ömer Sunar, yerel yönetimlerin, üniversitelerin ve özel sektörün birbirlerini tanımaları ve iş birliği içinde olmalarının gerekliliğini belirtti.

Konuşmacılar, öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Programın sonunda konuşmacılara SÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Köksal tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Medya
68061
Öğrenci
381019
Mezun
3131
Akademik Personel
4313
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu