Selçuk Üniversitesinde dökme demir ve çelik teknolojileri anlatıldı

12.12.2022 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi tarafından “Türkiye’de ve Dünyada Dökme Demir ve Çelik Teknolojileri” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi Müze Binası Konferans Salonunda düzenlenen ve moderatörlüğünü Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Recai Kuş’un yaptığı söyleşiye Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şakir Taşdemir, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Canbilenler Döküm, Makina, Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı M. Bahattin Canbilen,  “Türkiye’de ve Dünyada Dökme Demir ve Çelik Teknolojileri” başlıklı söyleşisinde dünyada ve Türkiye’de metal döküm sektörünün durumu, Rusya-Ukrayna savaşının metal sektörü açısından ülkemize yansımaları, Avrupa başta olmak üzere Amerika ve Uzakdoğu pazarının durumu, döküm sektöründeki teknolojik gelişmeler, mühendislik eğitimi ve bu alanda yapılması gerekenleri anlattı.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Şakir Taşdemir, söyleşinin sonunda M.Bahattin Canbilen’e teşekkür ederek plaket takdim etti.