HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesinde Akademik Kurul Toplantısı yapıldı

Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesinde Akademik Kurul Toplantısı yapıldı

9.11.2022 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesinin 2022 – 2023 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy’un katılımıyla gerçekleştirildi.

Sultan Alparslan Kültür Merkezinde yapılan Teknoloji Fakültesi 2022 – 2023 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı’na Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Şakir Taşdemir ve akademisyenler katıldı.

“EVRENSEL BİLİME YERLİ VE MİLLİ KATKILAR SAĞLAMAYI HEDEFLİYORUZ”

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Şakir Taşdemir, “Misyonumuz, ülkemizin ihtiyaç duyduğu mühendis profiline yönelik lisans öğretimi yapmak, mezunların hayat boyu öğrenmesine katkıda bulunarak Fakültenin araştırma görevini yerine getirmesine olanak sağlayacak lisansüstü öğretimi gerçekleştirmek, ulusal önceliklerimizi gözeterek mühendislik alanında evrensel bilime yerli ve milli katkılar sağlamak, üniversite-sanayi iş birliğine yönelik çalışmalar yapmak, yükseköğretimde ulusal planlamalara proaktif yaklaşımlarla destek olmak.” dedi.

“TEKNOLOJİ FAKÜLTEMİZ, TEKNOFEST’TE PARLAYAN BİR YILDIZ HALİNE GELDİ”

Fiziki mekanların düzeltilmemesi halinde başarının gelmeyeceğini belirten Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy da “Düzenli bir binanın ve yapının varlığı, Selçuk Üniversitesinin çok daha iyi yerlere gelmesine vesile olacak. Selçuk Üniversitesi, TEKNOFEST’te dereceler alan, birçok alanda ödüller kazanan bir üniversite haline geldi. Öğrencilerimizin projeleri, akademisyenlerimizin hayalleri desteklenmeye değer. Bugünün ihtiyacı olan mühendislerin yetiştirilmesinde, teknolojinin ön plana çıktığı dönemde, Teknoloji Fakültesi kendisine verilen değeri hissetmeye başladı. Fakültemiz, TEKNOFEST’te parlayan bir yıldız haline geldi. Herkes ismini duymaya başladı.” diye konuştu.

“GENÇLERİMİZE DAHA FAZLA İLGİ GÖSTERMEMİZ GEREKİYOR”

Öğrencilerin motive olması için gayret gösterdiklerini dile getiren Prof. Dr. Aksoy, “Bu Üniversitenin mayasında bu toplumun değerleri var. Bu toplumun değerlerinde de başarılar ve gelecek nesilleri yetiştirecek güç var. Sorunları hızlı bir şekilde çözmek için büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Selçuk Üniversitesinin çok daha iyi yerlere gelmesi için çaba gösteriyoruz. Gençlerimize daha fazla ilgi göstermemiz, onları kazanmamız gerekiyor. Mücadelemiz, geleceğimiz olan gençlerimizi kendi evladımız gibi yetiştirmek, onları muhafaza etmek üzerine olmalı. Bu ülkenin geleceği olan gençleri büyük tehditler bekliyor. O nedenle onlara doğruluğu, ahlaklı olmayı, bu memleketin ne kadar değerli olduğunu aktarmamız gerekiyor. Selçuk Üniversitesi, bu şehrin olumlu anlamda değişimine, dönüşümüne büyük katkılar sunuyor.” ifadelerini kullandı.

Programın sonunda yeni akademik kadrolara atanan öğretim üyelerine başarı belgesi verildi.

Medya
68203
Öğrenci
380927
Mezun
3128
Akademik Personel
4331
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu