HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinde girişimcilik anlatıldı

Selçuk Üniversitesinde girişimcilik anlatıldı

19.10.2022 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ve Konya Teknokent iş birliği ile öğrencilerin girişimcilik niteliklerini arttırmak amacıyla “Gençler Girişimci Oluyor” etkinliği düzenlendi.

Sultan Alparslan Kültür Merkezinde düzenlenen programa, Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şakir Taşdemir, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 4’üncü sınıfta Girişimcilik ve Proje Yönetimi dersini alan öğrencilerin girişimcilik niteliklerini arttırmak amacıyla organize edilen “Gençler Girişimci Oluyor” adlı etkinlikte konuşan Konya Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Rıza Balım, “Girişimci olmak için çok çalışmak ve ısrarcı olmak gerekir. Çünkü biz, binlerce girişimcinin olduğu bir sahada kendimize yer açmaya çalışıyoruz. Kendimizi çok iyi geliştirmemiz, kendi fikrimizin peşinde olmamız gerekiyor. Herkes yeni bir iş kurabilir ancak önemli olan o işin kalıcı olması, büyüyebilmesi.” diye konuştu.

“RİSK ALMADAN GİRİŞİMCİ OLUNMAZ”

Girişimcinin en önemli kaynağının sermaye olduğunu vurgulayan Ahmet Rıza Balım, “Risk almadan girişimci olunmaz. Çalışarak bu riski azaltabilir ve başarılı olmaya doğru ilerleyebiliriz. İyi bir iş fikriniz varsa sermayeyi bulmak için girişim sermaye fonları, yatırımcı fonları var. İyi bir işle gittiğimizde karşılık bulma ihtimalimiz çok yüksek. Girişimci dinamik olmalı. Başarılı olmak için iyi bir okulda okumaya gerek yok. Üst düzey okulda okumuş ancak riskten kaçtığı, rahatlığa düşkün olduğu, mevcut kalıpların içine düşüldüğü için başarılı olamayan çok fazla insan gördüm. Başarılı olanların, etrafını iyi gözlemleyenler olduğunu görüyoruz. Yapılan en büyük hata, kimsenin istemediğini üretmek, ortaya koyduğumuz çözümü insanların isteyip istemediğini test etmemek.” dedi.

Medya
68119
Öğrenci
380990
Mezun
3133
Akademik Personel
4328
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu