HIZLI ERİŞİM
Haberler

Rektör Prof. Dr. Aksoy, Endonezyalı öğrencilerle bir araya geldi

Rektör Prof. Dr. Aksoy, Endonezyalı öğrencilerle bir araya geldi

22.12.2022 - Kurumsal İletişim Koord.

Endonezya Uluslararası Değişim Programı (IISMA) kapsamında Selçuk Üniversitesinde eğitim gören öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy’u ziyaret etti.

Endonezyalı öğrencilerle bir süre sohbet eden Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, “1975’te kurulan Selçuk Üniversitesi, bölgenin önde gelen üniversitelerinden biri konumunda. Endonezya Uluslararası Değişim Programını (IISMA) Üniversitemize ilk defa dahil ettik. Bu programı devam ettirmek istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda da Endonezya’dan öğrencileri Üniversitemizde ağırlamayı hedefliyoruz. Sizler de ziraat ve teknoloji alanlarında öğrenim görmek üzere Üniversitemizde bulunuyorsunuz. Konya, Türkiye’nin önemli bir tarım merkezi. Bu alanda özellikle Konya ve çevresinde kendinizi geliştirebilirsiniz. Buraları gezmeniz, sizlere tecrübe kazandıracak.” diye konuştu.  

IIVOSMA, IISMA veya IISMAVO olarak adlandırılan Indonesian International Student Mobility Awards programı, Endonezya hükümeti tarafından destekleniyor. Öğrencilerin uçuş, konaklama, öğrenim ücretleri Endonezya tarafından karşılanıyor. Program kapsamında eylül ayında Selçuk Üniversitesine gelen öğrenciler, Ziraat Fakültesi ve Teknoloji Fakültesinde eğitim görüyor. Eğitimler, Ocak 2023’te sona erecek. 2022 – 2023 Güz Dönemi için Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesine 9, Ziraat Fakültesine 2 Endonezyalı öğrenci geldi.

Medya
68127
Öğrenci
380983
Mezun
3133
Akademik Personel
4332
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu