HIZLI ERİŞİM
Haberler

Başkan Altay’dan Selçuk Üniversitesi takımlarına plaket

Başkan Altay’dan Selçuk Üniversitesi takımlarına plaket

3.12.2022 - Kurumsal İletişim Koord.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kapsül Teknoloji Platformu tarafından düzenlenen “Start Day” programında, TEKNOFEST 2022’de derece elde eden SÜ Kapsül Hyperloop Takımı ile SÜ Kapsül The Guardians of Heart Takımı’na plaket takdim etti.

Selçuklu Kongre Merkezinde Kapsül Teknoloji Platformu’nun 2023 yılında yapacağı çalışmaların başlangıç günü olarak ifade edilen “Kapsül Start Day” programına Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, SÜ Kapsül Hyperloop Takım Danışmanı Öğr. Gör. Enes Yücel, SÜ Kapsül The Guardians of Heart Takım Danışmanı Prof. Dr. İnci Kara, Mimarlar Odası Konya Şube Başkanı Armağan Güleç Korumaz, T3 Vakfı yöneticileri, öğretim elemanları, Konya Büyükşehir Belediyesi Kapsül Teknoloji Platformu üyesi takımlar ile danışmanları katıldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’da her alanda birlikte ve hızlı hareket etmenin önemiyle öncü olma hedefinde çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Gençlere bu bağlamda Türkiye’nin büyümesinde ve güçlenmesinde ciddi sorumluluklar düştüğünü ifade eden Altay, “Konya’nın en önemli değerlerinden birisi de sahip olduğu üniversiteler ve üniversitelerimizde okuyan öğrencilerimiz. Bunu her platformda açık yüreklilikle sürekli ifade ediyorum. Konya’daki insan kaynağının gelişmesine çok büyük katkınız var. Eğitim sırasında bilgi, birikim, tecrübe ediniyorsunuz. Sonrasında birçoğunuz Konya’da üretimin, istihdamın, teknolojinin bir parçası oluyorsunuz. Konya’nın katma değerine çok büyük katkınız var. Hepinize Konyalılar adına teşekkür ediyorum. Birlikte çok daha güzel işler başaracağımıza inanıyorum.” diye konuştu. TEKNOFEST başarılarından dolayı takımları tebrik eden Başkan Altay, takımlara katkı ve desteklerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

“YENİ HAYALLERE ULAŞMAK İÇİN GAYRET EDECEĞİZ”

SÜ Kapsül Hyperloop Takımı’ndan Bilal Gün ise Kapsül Teknoloji Platformu ile katıldıkları TEKNOFEST’te Türkiye’de ilk defa “hyperloop” teknolojisiyle geliştirdikleri araç ile birinci olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Platformun, milli teknoloji hamlesine sunduğu katkı ve destekleri anlatan Gün, “Kapsülden aldığımız bu rüzgar bizim hedeflere daha emin adımlarla yürümemizi sağladı. Gençler olarak Türkiye’mizin yüzüncü yıl dönümünde yerimizi almak için çalıştığımız bu dönemde tutkuyla, gayretle durmadan devam edeceğiz. Şehrin teknoloji merkezinde sabahlara kadar çalıştığımız vakitleri unutmadan yeni hayallerimize ulaşmaya aynı azimle gayret edeceğiz. Sayın Başkanım, Sayın Rektörüm, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Kapsül Teknoloji Platformu’na hayallerimize imkan sağladığı için ekibim adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Programda Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu da Konya Büyükşehir Belediyesinin üniversitelerin çalışmalarına önemli katkı ve desteklerinin olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından Konya Büyükşehir Belediyesi Kapsül Teknoloji Platformu üyesi takımlar ile danışmanlarına plaket verildi. SÜ Kapsül Hyperloop Takımı ile SÜ Kapsül The Guardians of Heart Takımı’na plaketleri, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay tarafından takdim edildi.

Samsun’da “Hyperloop Geliştirme Yarışması”nda birincilik ödülü kazanan SÜ Kapsül Hyperloop Takımı, TEKNOFEST 2022’de “Teknik Tasarım Raporu Ödülü” ve “Teknoloji Gösterim Ödülü”nün de sahibi oldu.

SÜ Kapsül The Guardians of Heart Takımı ise 30 Ağustos – 4 Eylül 2022 tarihlerinde düzenlenen yarışmada “İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sağlık ve İlk Yardım Kategorisi”nde ikincilik başarısı gösterdi.

 

Medya
68203
Öğrenci
380927
Mezun
3128
Akademik Personel
4331
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu