Sosyal Etkinlikler

İlk Yardım Semineri

2.05.2024 - Sivil Havacılık Yüksekokulu

Selçuk Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu tarafından öğrencilerin ilk yardım uygulamalarına ilişkin farkındalık yaratmak ve bilinç düzeylerinin artırılması amacıyla ilk yardım eğitimi verildi.

Konya İl Sağlık Müdürlüğü’nden Emre Altınkaynak’ın gerçekleştirdiği eğitime Yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr. Süleyman Neşeli, Müdür Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Fatih Alpaslan Kazan, akademisyenler ve öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Seminerde söz alan Emre Altınkaynak, ilk yardım uygulamalarının doğru uygulanması ile hayatların kurtarıldığını ancak tam tersi durumlarda ise çok ağır sonuçların meydana geldiğini hatırlatarak, “Bu nedenle hepimizin bu konuya hassasiyet göstermesi gerekiyor. Ne zaman ve ne şekilde ihtiyaç duyacağımızı hiçbir zaman bilemeyiz.” dedi.

Seminerin sonunda konuşmacı Altınkaynak'a Yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr. Süleyman Neşeli tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.