HIZLI ERİŞİM

Haberler

Sivil Havacılık Yüksekokulu’ndan Dev İş Birliği

Sivil Havacılık Yüksekokulu’ndan Dev İş Birliği

18.04.2024 - Sivil Havacılık Yüksekokulu

             Selçuk Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu ile dünyanın en önemli havalimanları arasında bulunan İstanbul Havalimanı işletmecisi İstanbul Grande Airport (İGA) firması arasında ortak eğitim programı ile öğrencilere uygulamalı eğitim ve istihdam olanağı sağlayacak kapsamlı bir protokol imzalanmıştır.

           İGA Akademi Müdürü Dr. Tunç Cavcav ile Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy tarafından imzalanan iş birliği protokolü Konya’da alana yönelik en önemli iş birliği anlaşması olma özelliğini taşımaktadır.

            Üniversite-Sanayi işbirliği çerçevesinde imzalanan bu protokol ile üniversite ve iş dünyası arasındaki bağı güçlendirme, öğrencileri mezuniyet öncesinde iş yaşamına en iyi şekilde hazırlama, eğitim süresince öğrencilere staj olanağı sağlama, ülkemizin nitelikli işgücü ve istihdam olanaklarına katkı sağlama, ulusal ve uluslararası projeler geliştirme amaçlanmıştır.

             Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Süleyman Neşeli, “Yaklaşık 8 bin çalışanı bulunan, havalimanında çalışan toplam 63 bin kişinin koordinasyonunu sağlayan ve Avrupa bölgesindeki havalimanları arasında son 5 yıldır en iyi havalimanı seçilen İstanbul Havalimanının işletmeciliğini yapan İGA ile yapılan bu protokolü öğrenci hareketliliği, staj ve istihdam olanakları göz önünde bulundurulduğunda Konya’da havacılık sektörüne ilişkin en önemli iş birliği anlaşması olarak nitelendiriyoruz.” dedi.

             Prof. Dr. Neşeli, iş birliği kapsamında Selçuk Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencilerine staj ve istihdam sürecinde eşitler arasında öncelik imkânı sağlanacağını, ayrıca İGA yöneticileri tarafından öğrencilere İstanbul’da uygulamalı eğitim verileceğini kaydetti.

             Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy ise üniversite-sanayi iş birliği faaliyetlerini geliştirmek ve güçlendirmek adına önemli adımlar attıklarını belirterek söz konusu protokolün hayata geçmesinde emeği olan her iki birim yöneticilerine de teşekkür etti.

68078
Öğrenci
381009
Mezun
3131
Akademik Personel
4314
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu