Sosyal Etkinlikler

17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü

16.05.2023 - Akşehir Kadir Yallagöz Sağlık Yüksekokulu

Hipertansiyon en sık görülen kronik hastalıklardan biridir ve küresel bir halk sağlığı sorunudur. Kalp hastalıları, inme, böbrek hastalığı, erken ölüm ve yeti yitimi gibi durumlarla ilişkilidir. Dünyada on kişiden yaklaşık üçünün tansiyonun yüksek olduğu bilinmektedir. Hastalıların %50’si durumlarından tamamen habersizdir. Haberdar olanların bir kısmı ise herhangi bir şey yapmamaktadır. Toplumumuzun hipertansiyon konusundaki bilincini artırmak, erken tanının önemini vurgulamak ve hipertansif bireyde meydana gelebilecek olumsuz sonuçları azaltmaya yönelik her yıl Dünya Hipertansiyon Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

Selçuk Üniversitesi Akşehir Kadir Yallagöz Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik bölümü öğrencileri Halk Sağlığı Hemşireliği dersinin uygulaması kapsamında tansiyon ölçümü, boy-kilo ölçümü ve vücut kütle indeksi hesaplaması yapıp, hipertansiyon hakkında eğitim vermiştir. Dr. Öğr. Üyesi Selma İNFAL KESİM danışmanlığında hemşirelik bölümü öğrencileri tarafından, Akşehir’de yaşayan halkın hipertansiyon hakkında bilinçlenmesi, sağlığın önemine dikkat çekilmesi ve iyilik hallerinin sürdürülmesi hedeflenmiştir.  16 Mayıs 2023 tarihinde 08:30-16:00 saatleri arasında gerçekleştirilen bu etkinliğedesteklerinden dolayı Akşehir Belediyesine teşekkür ederiz.