Tarihçe :

Meslek Yüksekokulumuz Uluslararası kalite standartlarında eğitilmiş ara kademe insan gücü (Tekniker) yetiştirerek, ülkemizin ihracata yönelik endüstri dalları başta olmak üzere sanayi ticari ve hizmet sektörlerinin rekabet gücünü artıracak yönde desteklenmesi üzere 11.11.1991 tarihli Yükseköğretim Kurulu toplantısında kurulması kabul edilmiş ve 1992-93 Eğitim-Öğretim yılında Ilgın Belediyesince tahsis edilen Belediye İş Hanın 3. ve 4. Katlarında 3 Programla (İnşaat-Makine-Sıhhi Tesisat Teknolojisi) Eğitim ve Öğretime başlamıştır. 1997-1998 Eğitim-Öğretim yılında kendi binasına taşınarak bugün itibariyle 5 program ile (Makine, Elektrik, Elektronik Teknolojisi, Mekatronik ve Bilgisayar Programcılığı Programları) eğitime devam etmektedir. Meslek Yüksekokulumuzdan mezun olan öğrencilerimizin büyük bir çoğunluğunun branşları ile ilgili işlere girerek çalıştıkları tespit edilmiştir. Yüksekokulumuz kurulduğu günden itibaren ilçemizde kültürel, sosyal ve teknik alanda çeşitli etkinlikler düzenlemiştir. Bu çalışmalar vasıtasıyla ilçe ve çevresindeki insanlarla iletişim kurularak faydalı olunmaya çalışılmıştır. Bu hizmetlerin bundan sonraki süreçte de devamlılığının sağlanması hedeflenmektedir.