HIZLI ERİŞİM

Davet Metni

Değerli Meslektaşımız,

Selçuk Üniversitesi ev sahipliğinde dilbilim, çeviri çalışmaları, ikinci dil edinimi, kültür çalışmaları ve yabancı dil öğretimi alanlarında çalışan bilim insanlarını bir araya getirmeyi amaçlayan ve 2-3 Kasım 2023 tarihinde online olarak Konya’da gerçekleşecek olan 3. LOTUS Uluslararası Dil ve Çeviribilim Kongresi’ni düzenlemekten büyük onur duyuyoruz.

Sempozyumun amacı dilbilim, çeviri çalışmaları, ikinci dil edinimi, kültür çalışmaları ve yabancı dil öğretimi alanlarında çalışan bilim insanlarını bir araya getirerek bu alanlara özgü araştırma yöntemlerini ve kuramları yeniden gözden geçirmek, ortaya çıkan yeni eğilimleri saptamak, dile, kültüre ve her ikisini bünyesinde barındıran çeviriye ilişkin temel güncel sorunları ele almak, kısacası bu alanlarda geçmişi ve bugünü eleştirel bir bakışla değerlendirmek ve geleceğe ilişkin öngörülerde bulunmaktır. Temennimiz, sempozyumun online bir platformda dinamik bir tartışma ortamı yaratarak yepyeni bakış açılarına ve önerilere zemin hazırlaması, geçmiş ile bugünün, eski ile yeninin, geleneksel ile modernin ikili karşıtlıklar biçiminde değil de bir devamlılık ilişkisi biçiminde ele alınmasına katkıda bulunmaktır.

Dil ve Çeviribilim alanlarında önemli isimlerin açılış konuşmalarıyla şereflendirecekleri 3. LOTUS Uluslararası Dil ve Çeviribilim Kongresi’ne bildirilerinizle katılmanız bizleri mutlu edecektir. Kongrenin sunum dili Türkçe, İngilizce, Arapça, Çince ve Rusça olarak belirlenmiştir. 

Sempozyum hakkında ayrıntılı ayrıntılı bilgi ve özet göndermek için;

http://lotuscongress.selcuk.edu.tr


lotus@selcuk.edu.tr

 

Saygılarımla,

Pof. Dr. Onur KÖKSAL

Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı


68127
Öğrenci
380983
Mezun
3133
Akademik Personel
4332
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu