HIZLI ERİŞİM

Tam Metin Yazım Kuralları

Metinler, APA 6 yazım kuralı düzenine göre oluşturulacaktır. 

- Metinde 12 punto Times New Roman yazı karakteri kullanılır.

- Metin, A4 boyutlarındaki kâğıda üst, alt, sağ boşluk 2,5 cm ve sol boşluk 2,0 cm bırakılarak, iki yana dayalı, satır sonu tirelemesiz şekilde olmalıdır.

- Paragraflarda ve başlıklarda 1,0 cm girinti olmalıdır.

- Paragraf sekmesinde aralık bölümünde önce alanı 0 nk ve sonra alanı 6 nk, satır aralığı ise 1,5 olmalıdır.

- Makale başlığı Türkçe ve İngilizce şeklinde alt alta 14 punto, Times New Roman, kalın (bold) ve ortalanarak yazılmalıdır.

- Çalışma daha önce bir kongre/sempozyum vb. sunulmuşsa, bir projeden veya tezden üretilmişse başlığın sonuna * dipnotu konularak açıklama yapılmalıdır.

- Yazar isimleri 12 punto, Times New Roman ve düz olmalıdır. Yazarın/yazarların tam adları makale başlığının altında ortalı olarak verilmeli; çalıştıkları kurumlar (üniversite, fakülte ve bölüm adları), şehir ve ülke isimleri ile e-posta adresleri ise dipnotta belirtilmelidir.

- Öz ve Abstract 11 punto, 1,0 satır aralığı, Times New Roman yazı karakteri kullanılarak hazırlanmalı ve 150-250 kelime arasında olmalıdır. Özde atıf kullanılmamalıdır. Türkçe tam metin olarak yazılmış çalışmalarda mutlaka İngilizce başlık ve “Abstract”, İngilizce tam metin olarak yazılmış çalışmalarda ise mutlaka Türkçe başlık ve “Öz” bulunmalıdır.

- Makalelerin uluslararası düzeyde okunurluğunu ve alıntılanmasını kolaylaştıracağı için “Structured Abstract” başlığı altında 500-750 kelime arasında genişletilmiş İngilizce özet olmalıdır. İngilizce yazılan makalelerde genişletilmiş özet istenmemektedir. Bu kısım sadece Dergiye makale olarak göndermek isteyenler içindir. Bağımsız kitap bölümü veya tam metin bildiri kitabında yayınlanması için gönderilen metinlerde genişletilmiş özete gerek yoktur. 

- Anahtar kelimeler ve Keywords 4-8 kelime arası olmalıdır.

- İngilizcede yaygın olan ifadeler ve kısaltmalar italik yazılmamalıdır. Örneğin, apriori, vis-a-vis, per se vb…

- Metindeki bir ifade, daha çok vurgulamak amacıyla italik yapılmamalıdır.

- Kaynak gösterme metin içinde olmalıdır. Açıklamalar dipnot şeklinde verilmelidir; metin sonuna konulmamalıdır.

- Tam metin yazımında sayfa sınırlaması yoktur. 


68238
Öğrenci
380919
Mezun
3127
Akademik Personel
4332
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu