HIZLI ERİŞİM

- ANESTEZİ PROGRAMI

Bölüm Başkanı: Prof. Dr. Mustafa Onur ALADAĞ

Erasmus Koordinatör: Dr. Öğr. Sevinç AKKOYUN 

 Farabi Koordinatör: Öğr. Gör. Nazmiye KUYUCUOĞLU

 Mevlana Koordinatör: Dr. Öğr. Sevinç AKKOYUN 

 AKTS Koordinatör: Öğr. Gör. Nazmiye KUYUCUOĞLU

Amacı: Sağlık kurum ve kuruluşlarının, Anesteziyoloji ve Reanimasyon ünitelerinde, hastaların ameliyat öncesi hazırlanmasında, ameliyat sırasında hasta kontrolü ve denetimini üstlenerek anestezi ve reanimasyon uygulanmasında, ameliyat sonrasında hasta bakımı ve tedavisinde çalışabilecek yetkinliğe sahip, sektörel ihtiyaçları karşılayabilecek nitelikte, etik kuralları benimsemiş, tıptaki yenilikleri takip ederek uygulamalarına yansıtabilecek Anestezi Teknikerleri yetiştirmektir.

Program Dili: Türkçe

Program Tanımı: Anestezi teknikeri her türlü ameliyat için hastanın uyutulması sırasında bir Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı eşliğinde ya da yönlendirmeleri doğrultusunda anestezi işlemlerinin güvenli bir şekilde başlatılması, sürdürülmesi ve sonlandırılması için gerekli işlemleri yapan/yapma becerisine sahip olan sağlık teknikeridir.

Kabul ve Kayıt Koşulları: Türk öğrenciler için, öğrencilerin, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan seçme sınavına girmeleri zorunludur. Öğrenciler, bu sınavdan aldıkları puana (YGS) göre, ÖSYM tarafından tercihleri doğrultusunda bu programlara yerleştirilirler. Meslek lisesi mezunları alanlarıyla uyumlu ön lisans programlarına sınavsız yerleştirilirler. Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) sonucunda o öğretim yılında Üniversitenin ilgili birimine merkezi yerleştirme sistemi ile yerleştirilmiş olması gerekir.

Önceki Öğrenmenin Tanınması: Programa yatay geçiş yoluyla gelen veya daha önce başka üniversitelerde öğrenim görmüş olan öğrenciler, bu kurumlarda alıp başarılı oldukları derslerden Yönetim Kurulu kararı ile muaf tutulurlar.

Mezuniyet Şartları: Bir öğrencinin kayıtlı olduğu programdan mezun olabilmesi için o programda öngörülen mezuniyeti için gerekli olan dersleri almış ve başarmış olması, 120 krediyi tamamlaması uygulamaları, staj ve benzeri çalışmaları başarı ile tamamlaması ve mezuniyet ağırlıklı not ortalamasının en az 2.00 olması gerekir.

Ölçme ve Değerlendirme Esasları: Öğrencinin bir dersten başarısı, o dersin ara sınavının % 40ı ile yılsonu sınavının % 60ının toplamı dikkate alınarak verilen harf notuna göre belirlenir. Öğrencinin bir dersten başarılı sayılabilmesi için aldığı harf notunun en az CC olması gerekir.

İstihdam Olanakları: Programdan mezun olanlar, kamu ve özel sektörde yer alan sağlık kurum ve kuruluşları bünyesinde çalışabilirler.

Üst Derece Programlara Geçiş: Önlisans eğitimini tamamlayan adaylar, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavına girerek ÖSYM tarafından belirlenmiş lisans programlarına başvurabilirler. Tercih Yapılabilecek Lisans Programları: -Acil Yardım ve Afet Yönetimi, -Hemşirelik, -Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri


67999
Öğrenci
381051
Mezun
3135
Akademik Personel
4318
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu