HIZLI ERİŞİM
Radyo Üniversite

Yayın Birimi’nde sabah 8.00’da başlayıp gece 00.00’ da biten canlı yayınlarda yer alan öğrenciler 00.00’dan sonra nöbet sistemiyle sabah 08.00’a kadar kalan süredeki yayınları paket şeklinde hazırlamaktadır. Sabah 08.00’dan itibaren 2 saatlik periyotlarla yayıncı değişmektedir. Yapım Birimi’nde ise nöbet sistemiyle öğrencilerimiz staj yapmaktadır.

Yayın döneminde hafta içi 8, hafta sonu 7 yayın kuşağı bulunmaktadır. Hafta içi müzik formatında hafta sonu ise farklı içerikte programlar yapılmaktadır. Hafta sonu haftanın en iyi 30 parçasının geri sayımı “On Air Play Chart” programı, şiir programı “Son Perde”, unutulmayan hit parçaların yer aldığı “Unutulmayanlar”, 80’ler ve 90’ların en gözde şarkılarının yer aldığı “Once Upon A Time Music” programı ve ses kayıt cihazıyla kampüste kayıtları alınan istek anonsların yer aldığı “Kendi Şarkını Kendin Anons Et” programı yapılmaktadır.

 

Ayrıca tüm hafta boyunca Yapım Birimi’nde hazırlanan paket dolgular yayına girmektedir. Haftanın en iyi 5 albümü, en çok satan 5 kitap, vizyona yeni giren filmler ve haftanın en çok çalınan 5 parçasının yer aldığı top 5 dolgu olarak hazırlanmakta ve belli periyotlarla yayına verilmektedir.

 

Yine bu dönemde haber ekibi kurulmuş ve bu ekip ÜNTV Haber Birimi’nde eğitim görmüştür. Eğitimi tamamlanan öğrencilerimiz belli periyotlarla haber bültenleri hazırlanmaktadır. Haber bültenlerimiz öğrencilerimizin ders durumlarına göre paket veya canlı yapılmaktadır.

 

Radyo Üniversite’de yayınlarda kullanılan parçaları görevlendirilen müzik direktörleri, “www.radyouniversite.net”  adresinin takibini site yöneticileri, facebook ve twitter sayfalarımızı Sosyal Medya Ekibi, yayınlarda kullanılan efekt, cıngıl ve kurgu işlemlerini Prodüksiyon Birimi yapmaktadır.


68238
Öğrenci
380919
Mezun
3127
Akademik Personel
4332
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu