HIZLI ERİŞİM

Slider

Soykırıma LANET yürüyüşü...

Soykırıma LANET yürüyüşü...

3.05.2024 - Güzel Sanatlar Fakültesi

AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından İsrail’in Filistin’e yönelik zulmünü protesto etmek için düzenlenen yürüyüş Selçuk Üniversitesinde gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi Keykubad Köşkü önünde yapılan yürüyüşe Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı İbrahim Kelek ve çok sayıda öğrenci katıldı.

AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı İbrahim Kelek, İsrail’in Gazze’ye yönelik zulmüne tepki göstermek amacıyla Türkiye’de 15 ilde yürüyüş gerçekleştirdiklerini belirtti.

Öğrenciler adına basın açıklamasını gerçekleştiren Selçuk Üniversitesi öğrencisi Şeyda Akçalı, “209 gündür çocuk, kadın, erkek, genç, yaşlı, engelli ayırt etmeksizin 35 bin kişinin İsrail barbarlığı tarafından katledildiği; binlerce kişinin evinden, yurdundan göçe sürüklendiği; kundaktaki bebeklerin bombardımanlar sonucunda enkaz altında can verdiği bir soykırım yaşanmaktadır. İnsanlığın yasadığı acıları canı yananın rengine, dinine ve diline göre tasnif etmeyi, kınamayı ve lanetlemeyi kendisine paye bilen iki yüzlü egemen güçler ile uluslararası örgütler ise vahşeti yasatan İsrail olunca bir kez daha sessiz kalmayı, katledilen bebeklerin görüntülerine karşı gözlerini kapatmayı, masum kadınların feryatlarına karşı kulaklarını tıkamayı tercih etmişlerdir. Egemen güçlere ve uluslararası örgütlere elindeki siyasi, askeri ve ekonomik gücü kullanarak sessizlik baskısı yapan sözde İsrail devleti artık mızrağın çuvala sığmadığının farkına varmalıdır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde uluslararası platformlara taşınan İsrail barbarlığı; dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan dinleri, ırkları, renkleri ve dilleri birbirinden farklı olan ancak vicdanı Gazze’deki çocuklar ve kadınlar için atan yürekli insanlar tarafından protesto edilmeye başlanmıştır. Konya ÜniAK Teşkilatları ve Selçuk Üniversitesi öğrencileri olarak Gazzelilerin çığlıklarına kulak veren ABD’nin Harvard Üniversitesi öğrencilerinin yanında olduğumuzu belirtiyor; 81 ilimizde bulunan bütün üniversiteli kardeşlerimizi ve akademisyenlerimizi İsrail barbarlığına karşı durmaya, Gazzeli kardeşlerimizin yanında olmaya davet ediyoruz. ”dedi.

Yürüyüşe katılarak Filistin’e destek veren Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy şunları söyledi: “Filistin’e karşı yapılan zulmü kınıyoruz. Öğrencilerimizle bugün bu yürüyüşü gerçekleştiriyoruz. Bütün üniversitelerin ayakta olmasını diliyoruz, çünkü kardeşlerimiz orada zulüm gördükçe biz burada rahat olmayacağız. Bugüne kadar yapılan zulmü kınamayan devletleri de biz buradan kınıyoruz. İsrail soykırımını sonlandırana kadar Selçuk Üniversitesi nöbette olacak. Hem ABD’de hem de dünyanın birçok noktasında Filistinli kardeşlerimize yapılan bu soykırıma sessiz kalmayarak bütün dünya insanlarının yanında olduğumuzu belirtiyoruz. Özellikle akademisyen arkadaşlarımızın, rektör arkadaşlarımızın, dünyada bu anlamda Filistinli kardeşlerimizin yanında olması sebebiyle işlerinden olan ve kampüslerden kelepçelerle atılan personelin Selçuk Üniversitesi olarak yanındayız. Filistinli kardeşlerimizin yaşamış olduğu soykırımı dünyanın görmesini ve dünyadaki adalet sisteminin yeniden tesis edilmesini; güçlünün değil, zayıfın da artık göz önüne alınmasını istiyoruz. Bu anlamda insan haklarını oluşturan değerlerin, dünya kamuoyunda gündeme getirilmesini önemsiyoruz.”

67975
Öğrenci
381069
Mezun
3132
Akademik Personel
4306
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu