HIZLI ERİŞİM
Genel Bakış

Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi öğrencilerini, çağdaş bilgilerle donanımlı olarak ulusal ve uluslararası alanda rekabetçi, mimarlık ve mühendislik görevlerini başarıyla yerine getiren ve bu sebeple kendi iş alanlarında tercih edilen analitik düşünme, problem çözme ve tasarım yeteneği kazanmış azimli, yaratıcı, girişimci, yaşam boyu öğrenmeyi kendine görev edinmiş mimarlık ve mühendislik uygulamaları için modern araçları kullanma yeteneğine sahip çevre, sağlık, güvenlik ve mesleğini koruma sorumluluğunu üstlenmiş iş etiğine uygun davranışlar sergileyen ve ülkesine hizmet eden bireyler olarak hazırlamayı amaçlamaktadır.

Selçuk Üniversitesi Akşehir Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinin temel amacı uluslararası düzeyde başarıyı yakalayabilecek teknik bilgiye sahip mezunlar ve ülkemizi kalkındıracak yeni teknolojiler üretecek mühendisler yetiştirmektir. Fakültemiz öncelikle ulusal ve uluslararası alanda başarıyı ve çağdaşlığı gözeterek mühendislik eğitiminde üst seviyelere erişmeyi, mühendislik bilim ve teknolojisine katkıda bulunabilme standartlarına sahip olmayı, önde gelen saygın ve tanınmış bir eğitim kurumu olmayı amaçlamaktadır.

Selçuk Üniversitesi Akşehir Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinde öğrencilerin faydalanabildiği 30 kişi kapasiteli 9 derslik, 50 adet bilgisayar kapasiteli 2 adet Bilgisayar Laboratuvarı, muhtelif makine ve cihazların olduğu 1 adet Gıda Laboratuvarı, Kütüphane, Konferans Salonu, Çalışma salonu vb. alanlar yer almaktadır. 

 


68127
Öğrenci
380983
Mezun
3133
Akademik Personel
4332
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu