HIZLI ERİŞİM

Slider

İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM

İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM

5.09.2022 - Akşehir Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi

AKŞEHİR MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ İNTÖRN UYGULAMALI MÜHENDİSLİK EĞİTİMİNE GEÇTİ

(7+1) İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİMİ (İNTÖRN MÜHENDİSLİK), Selçuk Üniversitesi 25.08.2022 tarihli senato kararı ile uygulamaya alınmıştır.

2022-2023 Güz Dönemi itibariyle 1. Sınıfa yeni kayıt yaptıracak Makine Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerimiz, kabul edilen yeni müfredata göre eğitim almaya başlayarak, bu uygulamadan faydalanacaktır.

Bu program ile, 7 dönemin sonunda, başvuru şartlarını sağlayan son sınıf öğrencilerimiz, son dönemlerini (yaklaşık 4 aylık kesintisiz olarak) sanayide, sahada geçirerek mühendisliğe adım atmış olacaklar.

İntörn Mühendisler, bir mühendis gibi sanayide çalışmalar yaparak, belirtilen sürenin tamamını yerleştirildikleri firmada geçirecek ve firmanın çalışma şartlarına uyma becerisi ve tecrübesi kazanacaklardır.

Öğrencilerimiz, bölümlerinde almış oldukları teorik ve pratik eğitimlerinin üzerine sanayideki uygulamaları da ekleyerek mühendis olarak sanayiye çıkmaya hazır olacaklardır.

Konu ile ilgili olarak Akşehir Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Süleyman NEŞELİ şu açıklamalarda bulundu:

“Sayın Rektörümüz Prof.Dr. Metin AKSOY’a ve üniversitemiz senatosuna çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca emeği geçen Fakültemiz değerli hocalarına da teşekkür ediyorum. Daha nitelikli mühendis yetiştirmek ve paydaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek özellikte mezun olacak öğrencilerimizin sektörde daha kolay iş bulabilmelerini sağlayacak bu yeni eğitim-öğretim uygulamasının Üniversitemize, Fakültemize ve Akşehir’e hayırlı olması diliyorum”.

68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu