HIZLI ERİŞİM

Haberler

Fakültemiz Kalite Dış Paydaş Toplantısı

Fakültemiz Kalite Dış Paydaş Toplantısı

4.01.2024 - Akşehir Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi

Fakültemiz Kalite Dış Paydaş Toplantısı

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü, Kalite Komisyonu birimi ilgili yazısı çerçevesinde Akşehir Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinde Dış Paydaş Toplantısı gerçekleştirildi. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Cemalettin SARIÇOBAN başkanlığında Dekanlık salonunda gerçekleşen toplantıya, Akşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Mevlüt YİĞİT, Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü A. Barbaros TOPALOĞLU, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender KALKAN, Akşehir Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Murat BALAMAN ve AKKOMSAN Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa KANYILMAZ ile Fakülte Kalite Komisyonu Üyeleri arasında yer alan Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Şamil ARGUN, Doç. Dr. Abdullah KURT, Dr. Öğr. Üyesi Mahmut PAKSOY ve Fakülte Sekreteri Yavuz YILMAZ katıldı.

Toplantıya Fakültemiz Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Şamil ARGUN’un sunumuyla başlandı. İlgili sunumda fakültemizin tanıtımı ve kurulduğu 2017 yılından günümüze kadar gerçekleştirilen eğitim öğretim ve akademik açıdan proje yayın faaliyetleri, Akşehir’in kamu ve özel kuruluşları ile yapılan protokoller ortak çalışmalar kapsamında bilgiler paylaşılmıştır. Daha sonra dış paydaşlarımızın düşünceleri ve önerileri çerçevesinde genel olarak şu konular üzerinde düzenlemeler üzerinde fikir birliği ortaya çıkmıştır.

  • Fakültemizde gerçekleşen projelerin ticari ürünlere dönüşmesi noktasında işbirliği önerileri gündeme alınmıştır.
  • Erasmus vb. öğrenci değişimi programları kapsamında gerekli etkileşimlere geçilmesinin, Fakültemizin ve Akşehir’in tanınırlığına katkı sağlanması açısından önemli görülmüştür.
  • Fakültemiz bölümlerinde, 2022 yılı itibariyle geçilen 7+1 eğitim modelinin gerekli ve uygun olduğu ancak 6+2 modeli konusunda da adımlar atılmasının gerektiği görüşü ortaya konulmuştur.
  • Lise 11 ve 12. sınıflar için Fakültemizde tanıtım günlerinin düzenlenmesinin veya hazırlanacak fakülte tanıtımına yönelik görsel kaynakların mezun aşamasına gelmiş öğrencilere sunulmasının fakülte tanıtımı açısından önem arz ettiği vurgulanmıştır.

Toplantı sonunda Fakülte Dış Paydaş üyelerimize değerli öneri, görüş ve destekleri nedeniyle teşekkür belgeleri takdim edilmiştir.

68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu