Merkezimiz Hakkında

Selçuk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, 29 Kasım 2012 tarihli 28482 sayılı resmi gazetede yönetmeliğinin yayınlanmasıyla kurulmuş olup 2013 yılı itibariyle de faaliyetlerine başlamıştır. Birimimiz Selçuk Üniversitesi bünyesinde uzaktan eğitim hizmetleri vermek üzere kurulmuş bir araştırma ve uygulama merkezidir.

Amacımız mevcut bilgisayar teknolojileri kullanılarak istenilen yerden istenilen zamanda senkron (eşzamanlı) veya asenkron olarak eğitim verilebilmesini sağlamaktır. Senkron eğitimde dersler, öğrenci ve öğretmen bilgisayar başındayken canlı olarak görüntülü ve sesli iletişimle işlenmektedir. Asenkron eğitimde ise derse ait tüm yazılı ve görüntülü kaynaklar sisteme yüklenmekte, öğrenci istediği zaman dersi takip ederek tamamlayabilmektedir.

Merkezimiz an itibariyle Uzaktan Tezsiz İşletme Yüksek Lisans Programını, Ortak Zorunlu Dersler ve örgün derslerin belirli bir kısmını yürütmektedir.