Türkiye'de Urdu Dili ve Edebiyatı Eğitiminde Karşılaşılan Sorunlar

28.01.2023 - Urdu Dili ve Edebiyatı

Ankara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi Urdu Dili ve Edebiyatı bölümlerinin işbirliği ile 28 Ocak 2021 Perşembe günü 12:00'da "Türkiye'de Urdu Dili ve Edebiyatı Eğitiminde Karşılaşılan Sorunlar" konulu çevrimiçi bir çalıştay gerçekleştirilecektir. Anılan çalıştaya Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayati Develi, Pakistan Edebiyat Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yousuf Khushk ile 3 üniversitenin Urdu Dili ve Edebiyatı bölümlerinden öğretim üyeleri katılacaktır. Çalıştayda öncelikle ilgili üniversitelerin Urdu Dili öğrencileri eğitimde yaşadıkları sorunlar ve önerileri ile konuşmalar yapacaklardır. Daha sonra öğretim üyeleri bu sorunlar ile ilgili müzakerelerde bulunacak olup çeşitli konular ile çalıştayda sunum yapacaklardır.