ZİRAAT FAKÜLTESİ
TARIMSAL YAPILAR VE SULAMA
Dersin Adı   GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
3 1521356 1,00 / 2,00 3,00
Dersin Düzeyi Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Dr. Cem Baltacıoğlu
Koordinator E-mail cembaltacioglu selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Gıda maddelerinin bileşimi, işleme teknolojileri, muhafaza yöntemleri, besin kayıplarının en aza indirilmesi ve tüketiciye sunulmaları konularında bilgi vermek
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
70 10 0 0 0 0 20
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Gıda Mühendisliğine Giriş
2 Gıda Maddelerinin Bileşimi
3 Gıda Teknolojisinde Temel Muhafaza Prosesleri
4 Konserve Teknolojisi
5 Şeker Teknolojisi
6 Hububat Teknolojisi
7 Alkollü İçecekler Teknolojisi
8 Bira Teknolojisi
9 Sirke Teknolojisi
10 Turşu Teknolojisi
11 Zeytin Teknolojisi
12 Bitkisel Yağ Teknolojisi
13 Süt Teknolojisi
14 Et ve Et Ürünleri Teknolojisi
15 Gıda Katkı Maddeleri ve Gıda Güvenliği
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - - - -
Devam/Katılım : - - - -
Uygulamalı Sınav : - - - -
Derse Özgü Staj : - - - -
Küçük Sınav : - - - -
Ödev : - - - -
Sunum ve Seminer : - - - -
Projeler : - - - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - - - -
Vaka Çalışmaları : - - - -
Arazi Çalışmaları : - - - -
Klinik Çalışmaları : - - - -
Diğer Çalışmaları : - - - -
Ara Sınav   1 40 - -
Final   - - 1 60
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 1
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 15 1
Sunum ve Seminer Hazırlama : - -
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : - -
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : 1 4
Final : 1 4
DERSİN AKTS KREDİSİ 1
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Gıda bileşimini ve bu bileşim üzerinde etkili olan faktörleri kavrayabilme 4
D.Ö.Ç. 2 Gıda maddelerinin bileşenleri ve etki mekanizmaları konularında bilgi sahibi olma 4
D.Ö.Ç. 3 Besin ögelerinin sindirilmeleri ve günlük önerilen tüketim miktarı konularında bilgi sahibi olma 4
D.Ö.Ç. 4 Gıda maddelerinin güvenliği ve kalitesini kavrayabilme 4
D.Ö.Ç. 5 Çeşitli gıda maddelerinin işlenme teknolojileri ve muhafazası konularında bilgi sahibi olma 4
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20