ZİRAAT FAKÜLTESİ
GIDA MÜHENDİSLİĞİ
 
 Adı Soyadı: ARŞ.GÖR. ALİ SAMET BABAOĞLU
Fakülte Adı:  ZİRAAT FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ . A.B.D.
Ana Bilim Dalı:  GIDA MÜHENDİSLİĞİ .
E-Mail :  
Telefon :
Adres :
Url :
 
  Kurum :

  Akademik Yayınlar:

1. Babaoğlu,A.S., Turgay, Ö. ve Esen, Y., 2013, Production process of Koz Halvah anddetermination of total phenolic content and antioxidant activity,The 2nd InternetionalSymposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Macedonia.

2. Babaoğlu, A.S. ve Turgay, Ö., 2013. Produciton process of Höşmerim, atraditional dessert of Ankara, The 2nd InternetionalSymposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Macedonia.

3. Babaoğlu, A.S., Turgay, Ö. ve Esen, Y., 2013, Production process and someproperties of Kül Çöreği, The 2nd Internetional Symposiumon Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Macedonia.

4. Turgay, Ö. ve Babaoğlu, A.S., 2013, Production process and some properties ofTarhana produced in Kastamonu, The 2nd InternetionalSymposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, 24-26 October 2013,Macedonia.

5. Karakaya, M., Ünal, K., Bayrak, E. ve Babaoğlu, A.S., Balıkçılık YanÜrünlerinden Jelatin Üretimi, Kurum Dergisi, 18, 75-80, 2014,( Kurum Dergisi)

6. Babaoğlu, A.S., Ünal, K. ve Karakaya, M., 2014, İleri işlenmiş et ürünlerindekullanılan katkı maddeleri, Gıda Katkı Maddeleri Kataloğu, 72-77s.

7. Poçan, H.B., Ünal, K., Babaoğlu, A.S., ve Karakaya, M., 2014, Ticari olaraksatışa sunulan fermente ve ısıl işlem görmüş bazı teknolojik özelliklerininbelirlenmesi, 3. Et Ürünleri Çalıştayı Bildiri Kitabı, 64s.

8. Alp,H., Babaoğlu, A.S., Ünal, K. ve Karakaya, M., 2014, Ticari olarak satışasunulan sığır ve tavuk sosislerinin tekstürel ve diğer özelliklerininbelirlenmesi, 3. Et Ürünleri Çalıştayı Bildiri Kitabı, 63s.

9. Babaoğlu, A.S., Ünal, K. ve Karakaya, M., 2014, Ticari olarak satışa sunulanfarklı tip sucukların tekstürel özelliklerinin belirlenmesi, 3. EtÜrünleri Çalıştayı Bildiri Kitabı, 73s.

10. Ünal, K., Babaoğlu, A.S. ve Karakaya, M., 2014, Et ve et ürünlerinde nitrat venitrit kullanımı, 3. Et Ürünleri Çalıştayı Bildiri Kitabı, 72s.

11. Babaoğlu, A.S. ve Karakaya, M., 2014, Çubuk Turşusu, 4. Geleneksel GıdalarSempozyumu, 17-19 Nisan 2014, Adana.

12. Poçan,H.B., Babaoğlu, A.S., Ünal, K. ve Karakaya, M., 2014.Determination ofPhysicochemical and Textural Properties of Different Types of Sucuk Offered forCommercial Sale, Journal of New Results in Engineering and NaturalScience.

13. Babaoğlu,A.S. ve Karakaya, M., 2014, Ankara Çubuk yöresinde üretilen hıyar turşularınınbazı fizikokimyasal özellikleri ve duyusal kalite karakteristikleri, Analiz35 Dergisi.

14. Ünal,K., Babaoğlu, A.S. and Karakaya, M., 2014. Effect of Oregano, Sage and RosemaryEssential Oils on Lipid Oxidation and Color Properties of Minced Beef DuringRefrigerated Storage, Journal of Essential Oil Bearing Plants 17, 5, 797 -805.

15. Babaoğlu, A.S., Karakaya, M., 2015. GıdaGüvenliği Açısından Kokoreç, 2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, 1,390.(Üniversite Dergisi) 


16. Babaoğlu, A.S., Ünal, K., Karakaya, M., 2016.Effect of Vacuum Packaging on Lipid Oxidation and Color Properties of Sucuk DuringRefrigerated Storage, 2nd. International Conference on Science, Ecology andTechnology, Barcelona, Spain, 583-589.( Konferans ) 


17. Ünal, K., Babaoğlu, A.S., Karakaya, M.,2016. The Effect of Storage Time on Some Properties of Refrigerated andDeep-Freezed Diet Sucuk, 2nd. International Conference on Science, Ecology andTechnology, Barcelona, Spain, 577-582.( Konferans ) 


18. Polat, N., Karakaya, M., Babaoğlu,m A.S., Ünal,K., 2017. Characteristics of Meat Emulsion Systems with Beef Replaced by Soy Products,4th. Int. Conference and Industrial Exhibition on Dairy Science Park., 2017. 01-05November 2017 Konya, Turkey. (Konferans)


19. Ünal, K., Babaoğlu, A.S., Karakaya, M., 2017, TheEffects of Kefir in Tenderizing Chicken and Turkey Breast Meat, 4th.Int.Conference and Industrial Exhibition on Dairy Science Park. 01-05 November 2017Konya, Turkey.(Konferans) 


20. Acar, G., Babaoğlu, A.S., Ünal, K., Karakaya,M., 2017. Effects of Olive Leaves on Shelf Life of Beef Patties, 4th. Int.Conference and Industrial Exhibition on Dairy Science Park. 01-05 November 2017Konya, Turkey.(Konferans) 


21. Dilek Ceyda Öven, D.C., Karakaya, M., Ünal,K., Babaoğlu, A.S., 2017. Determination of Same Physicochemical and TexturalProperties of The Sucuk with Fat Content in Various Rates, Selçuk Journal ofAgriculture and Food Sciences, 31, 94-100. (Üniversite Dergisi) 


22. Kuş, B.Z., Babaoğlu, A.S., Ünal, K., Karakaya,M., 2017. Pastırma Üretiminde Et Kalitesinin Önemi,  3. İç Anadolu Bölgesi Tarımve Gıda Kongresi, 26-28 Ekim 2017, Sivas. (Konferans) 


23. Babaoğlu, A.S., Ünal, K., Karakaya, M., 2017. TürkiyedeTicari Olarak Satışa Sunulan Et ve Tavuk Bulyonların Bazı FizikokimyasalÖzelliklerinin Belirlenmesi, 3. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, 26-28Ekim 2017, Sivas. (Konferans)

 

24.Babaoğlu, A.S., Karakaya, M., Öz, F., 2017. Formationof Polycyclic Aromatic Hydrocarbons(PAHs) in Beef and Lamb Kokorec: Effects ofDifferent animal Fats ", International Journal of Food Properties, 20, 1960-1970.( SSCI ) 


  Yönetilen Tezler

  Yöneticilik Görevleri:

 Kurum İçi Yöneticilik Görevleri:

 Ek Bilgi

 Dersler