ZİRAAT FAKÜLTESİ
GIDA MÜHENDİSLİĞİ
 
 Adı Soyadı: ARŞ.GÖR. ALİ SAMET BABAOĞLU
Fakülte Adı:  ZİRAAT FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ . A.B.D.
Ana Bilim Dalı:  GIDA MÜHENDİSLİĞİ .
E-Mail :  
Telefon :
Adres :
Url :
 
  Kurum :
KurumBaşlangıç TarihiBitiş Tarihi
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi-Arş. Gör.20122013

  Akademik Yayınlar:

1. Babaoğlu, A.S., Turgay, Ö. ve Esen, Y., 2013, Production process of Koz Halvah and determination of total phenolic content and antioxidant activity, The 2nd Internetional Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Macedonia.

2. Babaoğlu, A.S. ve Turgay, Ö., 2013. Produciton process of Höşmerim, atraditional dessert of Ankara, The 2nd Internetional Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Macedonia.

3. Babaoğlu, A.S., Turgay, Ö. ve Esen, Y., 2013, Production process and some properties of Kül Çöreği, The 2nd Internetional Symposiumon Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Macedonia.

4. Turgay, Ö. ve Babaoğlu, A.S., 2013, Production process and some properties of Tarhana produced in Kastamonu, The 2nd Internetional Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, 24-26 October 2013,Macedonia.

5. Karakaya, M., Ünal, K., Bayrak, E. ve Babaoğlu, A.S., Balıkçılık Yan Ürünlerinden Jelatin Üretimi, Kurum Dergisi, 18, 75-80, 2014,( Kurum Dergisi)

6. Babaoğlu, A.S., Ünal, K. ve Karakaya, M., 2014, İleri işlenmiş et ürünlerinde kullanılan katkı maddeleri, Gıda Katkı Maddeleri Kataloğu, 72-77s.

7. Poçan, H.B., Ünal, K., Babaoğlu, A.S., ve Karakaya, M., 2014, Ticari olarak satışa sunulan fermente ve ısıl işlem görmüş bazı teknolojik özelliklerinin belirlenmesi, 3. Et Ürünleri Çalıştayı Bildiri Kitabı, 64s.

8. Alp,H., Babaoğlu, A.S., Ünal, K. ve Karakaya, M., 2014, Ticari olarak satışa sunulan sığır ve tavuk sosislerinin tekstürel ve diğer özelliklerinin belirlenmesi, 3. Et Ürünleri Çalıştayı Bildiri Kitabı, 63s.

9. Babaoğlu, A.S., Ünal, K. ve Karakaya, M., 2014, Ticari olarak satışa sunulan farklı tip sucukların tekstürel özelliklerinin belirlenmesi, 3. Et Ürünleri Çalıştayı Bildiri Kitabı, 73s.

10. Ünal, K., Babaoğlu, A.S. ve Karakaya, M., 2014, Et ve et ürünlerinde nitrat ve nitrit kullanımı, 3. Et Ürünleri Çalıştayı Bildiri Kitabı, 72s.

11. Babaoğlu, A.S. ve Karakaya, M., 2014, Çubuk Turşusu, 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 17-19 Nisan 2014, Adana.

12. Poçan,H.B., Babaoğlu, A.S., Ünal, K. ve Karakaya, M., 2014.Determination of Physicochemical and Textural Properties of Different Types of Sucuk Offered for Commercial Sale, Journal of New Results in Engineering and Natural Science.

13. Babaoğlu,A.S. ve Karakaya, M., 2014, Ankara Çubuk yöresinde üretilen hıyar turşularının bazı fizikokimyasal özellikleri ve duyusal kalite karakteristikleri, Analiz 35 Dergisi.

14. Ünal,K., Babaoğlu, A.S. and Karakaya, M., 2014. Effect of Oregano, Sage and Rosemary Essential Oils on Lipid Oxidation and Color Properties of Minced Beef During Refrigerated Storage, Journal of Essential Oil Bearing Plants 17, 5, 797 -805.

15. Babaoğlu, A.S., Karakaya, M., 2015. Gıda Güvenliği Açısından Kokoreç, 2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, 1, 390. (Konferans) 


16. Babaoğlu, A.S., Ünal, K., Karakaya, M., 2016. Effect of Vacuum Packaging on Lipid Oxidation and Color Properties of Sucuk During Refrigerated Storage, 2nd. International Conference on Science, Ecology and Technology, Barcelona, Spain, 583-589. (Konferans) 


17. Ünal, K., Babaoğlu, A.S., Karakaya, M.,2016. The Effect of Storage Time on Some Properties of Refrigerated and Deep-Freezed Diet Sucuk, 2nd. International Conference on Science, Ecology and Technology, Barcelona, Spain, 577-582.( Konferans ) 


18. Polat, N., Karakaya, M., Babaoğlu, A.S., Ünal,K., 2017. Characteristics of Meat Emulsion Systems with Beef Replaced by Soy Products,4th. Int. Conference and Industrial Exhibition on Dairy Science Park., 2017. 01-05 November 2017, Konya, Turkey. (Konferans)


19. Ünal, K., Babaoğlu, A.S., Karakaya, M., 2017, The Effects of Kefir in Tenderizing Chicken and Turkey Breast Meat, 4th.Int.Conference and Industrial Exhibition on Dairy Science Park. 01-05 November 2017Konya, Turkey. (Konferans) 


20. Acar, G., Babaoğlu, A.S., Ünal, K., Karakaya,M., 2017. Effects of Olive Leaves on Shelf Life of Beef Patties, 4th. Int.Conference and Industrial Exhibition on Dairy Science Park. 01-05 November 2017, Konya, Turkey. (Konferans) 


21. Öven, D.C., Karakaya, M., Ünal, K., Babaoğlu, A.S., 2017. Determination of Same Physicochemical and Textural Properties of The Sucuk with Fat Content in Various Rates, Selçuk Journal of Agriculture and Food Sciences, 31, 94-100. (Üniversite Dergisi) 


22. Kuş, B.Z., Babaoğlu, A.S., Ünal, K., Karakaya, M., 2017. Pastırma Üretiminde Et Kalitesinin Önemi,  3. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, 26-28 Ekim 2017, Sivas. (Konferans) 


23. Babaoğlu, A.S., Ünal, K., Karakaya, M., 2017. Türkiyede Ticari Olarak Satışa Sunulan Et ve Tavuk Bulyonların Bazı Fizikokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi, 3. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, 26-28 Ekim 2017, Sivas. (Konferans)

 

24. Babaoğlu, A.S., Karakaya, M., Öz, F., 2017. Formation of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons (PAHs) in Beef and Lamb Kokorec: Effects of Different animal Fats, International Journal of Food Properties, 20, 1960-1970. (SSCI)

25. Orhan,H., Karakaya, M., Babaoğlu, A.S., 2019. Effects of curing agents on pastırma production and health, 4th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress 2019, p. 952,Afyonkarahisar, Turkey. (Konferans)

26. Dağar, S.B., Karakaya, M., Babaoğlu, A.S., 2019. Jelly Tripe and Kelle-Paca Soup, 4th International Anatolian Agriculture, Food,Environment and Biology Congress-2019, Afyonkarahisar, p. 1014, Turkey. (Konferans)

27. Kadıoğlu, P., Babaoğlu, A.S., Kırmızıkaya, G., Karakaya, M., 2019. Tavuk etinin bazı fizikokimyasal ve tekstürel özellikleri üzerine mikrodalga, Sous Vide ve geleneksel pişirme yöntemlerinin etkileri. 5.Uluslararası Beyaz Et Kongresi, Antalya, Türkiye. (Konferans)

28. Kırmızıkaya, G., Babaoğlu, A.S., Kadıoğlu, P., Karakaya, M., 2019. Bazı doğal antioksidanların kanatlı ellerinde kullanımı. 5. Uluslararası Beyaz Et Kongresi, Antalya, Türkiye. (Konferans)

29. Ertem, B.B., Yetişir, R., Babaoğlu, A.S., Karakaya, M., Ünal, K. and  Aydın, C.,2019. A Research on the Effects of the Transportation Simulation to Different Distance of Broilers to Meat Quality Properties, 1st International Congress on Sustainable Agriculture and Technology, 1-3 April 2019, Gaziantep University,Gaziantep, Turkey. (Konferans)

30. Yetişir, R., Babaoğlu, A.S., Karakaya, M.,Ünal, K.,  Aydın, C., Ertem, B.B., 2019. Effects of the transportation simulation to different distance of broilers on quality of meats of the breast, drumstick and tight, Journal of Animal Production, 60,1, 31-38. (SSCI)

31. Kadıoğlu, P., Karakaya, M., Ünal, K., Babaoğlu, A.S., 2019. Technological and textural properties of spent chicken breast,drumstick and thigh meats as affected by marinating with pineapple fruit, British Poultry Science, 60, 4, 381-387. (SCI)


  Yönetilen Tezler

  Yöneticilik Görevleri:

 Kurum İçi Yöneticilik Görevleri:

 Ek Bilgi

 Dersler