VETERİNER FAKÜLTESİ
TEMEL BİLİMLER
Dersin Adı   ET ve ET ÜRÜNLERİ HİSTOLOJİSİ
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
4 1401488 1 / 0 1
Dersin Düzeyi Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü DOÇ.DR.YASEMİN ÖZNURLU
Koordinator E-mail yoznurlu selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Et ürünlerinin histolojik muayenesi hakkında detaylı bilgi vermektir
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
0 0 0 0 0 100 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Metin, slâyt, resim, video ve ses kayıtlarıyla zenginleştirilmiş ders ve uygulamalar
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Farklı dokuların normal histolojik yapıları Et Ürünleri histolojisi ders notu
2 Kriyostat için et ürünlerinin hazırlanması Et ürünleri histolojisi ders notu
3 Parafine gömme yöntemi için et ürünlerinin hazırlanması Et ürünleri histolojisi ders notu
4 Kriyostat kesitleri için boyama prosedürü Et ürünleri histolojisi ders notu
5 Parafin kesitler için boyama prosedürü Et ürünleri histolojisi ders notu
6 Et ürünlerinin ışık mikroskopik değerlendirmesi Et ürünleri histolojisi ders notu
7 Sosis histolojisi Et ürünleri histolojisi ders notu
8 Sucuk histolojisi Et ürünleri histolojisi ders notu
9 Kıyma histolojisi Et ürünleri histolojisi ders notu
10 ara sınav Et ürünleri histolojisi ders notu
11 ara sınav Et ürünleri histolojisi ders notu
12 Et ürünlerinde soluk borusu, gırtlak ve akciğer dokusunun belirlenmesi Et ürünleri histolojisi ders notu
13 Salam histolojisi Et ürünleri histolojisi ders notu
14 Et ürünlerinde dil, baş kasları, özefagus, mide, rumen, retikulum, omasum ve bağırsak dokularının belirlenmesi Et ürünleri histolojisi ders notu
15 Et ürünlerinde dalak, karaciğer ve kalp kası, testis, uterus ve meme bezi dokularının belirlenmesi Et ürünleri histolojisi ders notu
16 Genel Değerlendirme -
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - -
Devam/Katılım : - -
Uygulamalı Sınav : - -
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : - -
Sunum ve Seminer : - -
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   1 40
Final   1 60
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 1
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 13 1
Sunum ve Seminer Hazırlama : - -
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : - -
Küçük Sınavlar : 1 1
Ara Sınav : 1 1
Final : 1 1
DERSİN AKTS KREDİSİ 1
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Numunelerin Gıda Maddeleri Tüzüğüne (GMT) uygun üretilip üretilmediğini analiz eder. 4
D.Ö.Ç. 2 Nnumunelerden histolojik yöntemle işlenecek örneklerin alınmasını uygular 4
D.Ö.Ç. 3 Kriyostat için et ürünlerinin hazırlanmasını tasarlar ve uygular. 4
D.Ö.Ç. 4 Et ürünlerinden hazırlanan histolojik preparatları ışık mikroskopta inceler. 4
D.Ö.Ç. 5 İnceleme sonuçlarına göre rapor tasarlar 4
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20