VETERİNER FAKÜLTESİ
BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ
Dersin Adı   Dondurma ve Sütlü Buz Ürünleri
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
8 1401881 1 / 0 1
Dersin Düzeyi Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Doç. Dr. K. Kaan TEKİNŞEN
Koordinator E-mail kktekinsen selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Doç. Dr. K. Kaan TEKİNŞEN
Yardımcı Öğretim Elemanları
Arş.Gör.Yusuf BİÇER
Dersin Amacı Dondurma ve sütlü buz ürünleri ile ilgili temel bilgilerin yanı sıra üretim teknikleri ve ilkelerinin kavranılması ve uygulamaya aktarılmasını sağlamaktır.
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
0 0 0 0 0 100 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Power- point destekli, sözlü ve uygulamalı anlatım.
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Tarihsel gelişimi,bileşimi ve nitelikleri. Tekinşen O.C. ve Tekinşen K.K.(2008). Dondurma: Temel Bilgiler,Teknoloji,Kalite Kontrolü.Selçuk Üniv.Basımevi, Konya.
2 Sınıflandırma ve besin değeri. Tekinşen O.C. ve Tekinşen K.K.(2008). Dondurma: Temel Bilgiler,Teknoloji,Kalite Kontrolü.Selçuk Üniv.Basımevi, Konya.
3 Üretiminde kullanılan maddeler ve nitelikleri. Tekinşen O.C. ve Tekinşen K.K.(2008). Dondurma: Temel Bilgiler,Teknoloji,Kalite Kontrolü.Selçuk Üniv.Basımevi, Konya.
4 Karışımın formüle edilmesi ve hesaplanması. Tekinşen O.C. ve Tekinşen K.K.(2008). Dondurma: Temel Bilgiler,Teknoloji,Kalite Kontrolü.Selçuk Üniv.Basımevi, Konya.
5 Karışımın hazırlanması ve işlenmesi. Tekinşen O.C. ve Tekinşen K.K.(2008). Dondurma: Temel Bilgiler,Teknoloji,Kalite Kontrolü.Selçuk Üniv.Basımevi, Konya.
6 Paketleme,sertleştirme ve muhafaza. Tekinşen O.C. ve Tekinşen K.K.(2008). Dondurma: Temel Bilgiler,Teknoloji,Kalite Kontrolü.Selçuk Üniv.Basımevi, Konya.
7 Türkiyede ve gelişmiş ülkelerde dondurma yapım teknikleri. Tekinşen O.C. ve Tekinşen K.K.(2008). Dondurma: Temel Bilgiler,Teknoloji,Kalite Kontrolü.Selçuk Üniv.Basımevi, Konya.
8 Kusurlar: Nedenleri ve önleme çareleri. Tekinşen O.C. ve Tekinşen K.K.(2008). Dondurma: Temel Bilgiler,Teknoloji,Kalite Kontrolü.Selçuk Üniv.Basımevi, Konya.
9 Kalite ve kontrolü: Numune alımı,duyusal,fiziksel,kimyasal ve mikrobiyolojik muayeneler. Tekinşen O.C. ve Tekinşen K.K.(2008). Dondurma: Temel Bilgiler,Teknoloji,Kalite Kontrolü.Selçuk Üniv.Basımevi, Konya.
10 Ara Sınav
11 Ara sınav
12 Sanitasyon ve personel hijyeni. Tekinşen O.C. ve Tekinşen K.K.(2008). Dondurma: Temel Bilgiler,Teknoloji,Kalite Kontrolü.Selçuk Üniv.Basımevi, Konya.
13 Uygulamalı dondurma yapımı. Tekinşen O.C. ve Tekinşen K.K.(2008). Dondurma: Temel Bilgiler,Teknoloji,Kalite Kontrolü.Selçuk Üniv.Basımevi, Konya.
14 Uygulamalı dondurma yapımı. Tekinşen O.C. ve Tekinşen K.K.(2008). Dondurma: Temel Bilgiler,Teknoloji,Kalite Kontrolü.Selçuk Üniv.Basımevi, Konya.
15 Uygulamalı dondurma yapımı. Tekinşen O.C. ve Tekinşen K.K.(2008). Dondurma: Temel Bilgiler,Teknoloji,Kalite Kontrolü.Selçuk Üniv.Basımevi, Konya.
16 Genel Değerlendirme. Tekinşen O.C. ve Tekinşen K.K.(2008). Dondurma: Temel Bilgiler,Teknoloji,Kalite Kontrolü.Selçuk Üniv.Basımevi, Konya.
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - - - -
Devam/Katılım : - - - -
Uygulamalı Sınav : - - - -
Derse Özgü Staj : - - - -
Küçük Sınav : - - - -
Ödev : - - - -
Sunum ve Seminer : - - - -
Projeler : - - - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - - - -
Vaka Çalışmaları : - - - -
Arazi Çalışmaları : - - - -
Klinik Çalışmaları : - - - -
Diğer Çalışmaları : - - - -
Ara Sınav   1 40 - -
Final   - - 1 60
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 1
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 5 1
Sunum ve Seminer Hazırlama : - -
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : - -
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : 1 5
Final : 1 6
DERSİN AKTS KREDİSİ 1
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Dondurma ve sütlü buz ürünlerine ilişkin temel bilgilerin edinilmesini sağlar. 4
D.Ö.Ç. 2 Dondurma ve sütlü buz ürünlerinin üretim teknolojileri ile ilgili bilgilerin teorik ve uygulamalı olarak aktarılmasını sağlar. 4
D.Ö.Ç. 3 Dondurma ve sütlü buz ürünlerinde görülen kusurlar ve nedenleri ile kalite kontrolünü öğrenir. 4
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20