|
|
|
Adı Soyadı:
PROF.DR. ÜMİT GÜRBÜZ
|
|
Fakülte Adı:
VETERİNER FAKÜLTESİ BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ VETERİNERLİK BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ A.B.D.
Ana Bilim Dalı:
VETERİNERLİK BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ
E-Mail :
ugurbuz
selcuk.edu.tr
Telefon :
2233560
Adres :
S.Ü. Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı
Url :
|
|
Kurum :
|
|
Akademik Yayınlar:
|
1.
Gökmen M, Tekinşen KK, Gurbuz Ü , "
Presence of Enterobacter sakazakii in Milk Powder, Whey Powder and White Cheese Produced in Konya
",
Kafkas Üniv Vet Fak Derg., ,
16 (Suppl-A),
,
163-166. ,
2010,(
SCI
)
|
2.
Balpetek, D ve Gürbüz Ü. , "
Bazı et ürünlerinde E.coli o157:H7 varlığının araştırılması. ,
",
Eurasian J of Veterinary Sciences,
26, 1,
,
25-31.,
2010,(
Üniversite Dersgisi
)
|
3.
Akil M, Gurbuz U, Bicer M, Sivrikaya A, Mogulkoc R and Baltacı A.K , "
Effect of Selenium Supplementation on Lipid Peroxidation, Antioxidant Enzymes, and Lactate in Rats Immediately After Acute Swimming Exercise Levels.
",
Biol Trace Elem Res,
,
,
,
2010,(
SCI
)
|
4.
Gürbüz,Ü. Ardıç, M and Çalım H.D. , "
Microbiological characteristics of turkish semi-dry fermented sausage during processing satges and storage.
",
J.Of Animal and Veterinary Advances ,
8 (4),
,
677-682. ,
2009,(
SCI
)
|
5.
Doğruer, Y., Güner, A and Gürbüz Ü , "
Effects of curing techniques and compositions on chemical, microbiological and sensory qualities of turkey pastrami
",
Archiv für Lebensmittelhygiene,
58,
,
64-69,
2007,(
SCI
)
|
6.
Akıl M ve Gürbüz Ü , "
Atletizmin atma branşlarıyla uğraşan sporcuların beslenme bilgi düzeylerinin incelenmesi.
",
Atatürk Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Bilimleri Dergisi.,
1-2005,
,
,
2005,(
Üniversite Dersgisi
)
|
7.
Yalçın,S. Nizamlıoğlu, M and Gürbüz, Ü. , "
Microbiological conditions of sheep carcasses during the slaughtering process.
",
J. Of Food Safety,
24,
,
87-93,
2004,(
SCI
)
|
8.
Doğruer, Y, Güner A, Gürbüz, Ü ve Uçar G , "
Sodyum ve potasyum nitratın üretim periyodu süresince pastırmanın kalitesine etkisi.
",
Tr. J. Of Veterinary and Animal Sciences,,
27,
,
805-810.,
2003,(
SCI
)
|
9.
Gürbüz, Ü. Doğruer, Y. Yalçın, S. Nizamlıoğlu, M ve Güner, A. , "
Pastırma yapım teknolojisinin geliştirilmesinde sıcak dumanlama uygulanması ve kaliteye etkisi.
",
Vet. Bil. Derg., : ,
19, 1-2,
,
57-66.,
2003,(
Üniversite Dersgisi
)
|
10.
Doğruer, Y. Güner A. Uçar, G ve Gürbüz Ü. , "
Yerli kazların (Anser domesticus) bazı kesim ve karkas özellikleri.
",
Hayvancılık Araştırma Derg,
12, 1,
,
28-32,
2002,(
Kurum Dergisi
)
|
11.
Uçar, G., Gürbüz, Ü., Güner, A. Ve Doğruer, Y. , "
Evcil kaz (Anser domesticus) etinin bazı mikrobiyolojik ve kalite nitelikleri.
",
Vet. Bil. Derg,
17-4,
,
31-36,
(2002,(
Üniversite Dersgisi
)
|
12.
Yalçın,S. Nizamlıoğlu, M ve Gürbüz, Ü. , "
Fecal coliform contamination of beef carcasses during the slaughtering process.
",
J. Of Food Safety,
21 (4),
,
225-231,
2001,(
SCI
)
|
13.
Doğruer, Y., Yalçın, S., Gürbüz, Ü. ve Güner, A. , "
Sodyum ve Potasyum nitratın depolama süresince pastırmanın kalitesine etkisi.
",
Vet. Bil. Derg,
17,4,
,
37-42,
2001,(
Üniversite Dersgisi
)
|
14.
Gürbüz, Ü., Nizamlıoğlu, M., Nizamlıoğlu, F., Dinç, İ. ve Doğruer, Y. , "
Bazı et, süt ürünleri ile baharatlarda Aflatoksin B1 ve M1 aranması.
",
Veterinarium,,
10,1,
,
34-41.,
1999,(
Kurum Dergisi
)
|
15.
Tekinşen, O.C., Doğruer, Y., Nizamlıoğlu, M. ve Gürbüz, Ü. , "
Sorbik asitin çemende kullanılabilme imkanları ve pastırmanın mikrobiyel kalitesine etkisi.
",
Tr. J. of Veterinary and Animal Sciences,
23, ( 2),
,
227-235.,
1999,(
SCI
)
|
16.
Nizamlıoğlu, M., Gürbüz, Ü., Doğruer, Y. ve Kayaardı, S. , "
Çeşitli çemen karışımlarının pastırma kalitesine etkisi I: Kimyasal ve duyusal nitelikler.
",
Tr. J. of Veterinary and Animal Sciences,
22,
,
299-308,
1998,(
SCI
)
|
17.
Nizamlıoğlu, M., Keleş, A., Atasever, M., Kayaardı, S. Ve Gürbüz, Ü.
, "
Beyaz peynir üretiminde pastörizasyon sıcaklığının kalite üzerine etkisi.
",
Vet. Bil. Derg,
14, 2,,
,
5-13.,
1998,(
Kurum Dergisi
)
|
18.
Kayaardı, S., Gürbüz, Ü., Nizamlıoğlu, M. ve Doğruer, Y. , "
Konsantre ve tekstüre soya proteini katımının tavuk sosisi üretiminde kullanılabilme olanakları üzerinde araştırmalar.
",
Vet. Bil. Derg.,
14,2,
,
47-55.,
1998,(
Üniversite Dersgisi
)
|
19.
Doğruer, Y., Nizamlıoğlu, M., Gürbüz, Ü. ve Kayaardı, S. , "
Çeşitli çemen karışımlarının pastırma kalitesine etkisi II: Mikrobiyolojik nitelikler.
",
Tr. J. Of Veterinary and Animal Sciences,,
22,
,
221-229.,
1998,(
SCI
)
|
20.
Doğruer, Y., Gürbüz, Ü., Nizamlıoğlu, M., Yalçın, S. ve Atasever, M. , "
Bromelin uygulamasının pastırmanın kimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal kalitesine etkisi.
",
Vet. Bil. Derg.,
13,2,
,
83-89.,
1997,(
Üniversite Dersgisi
)
|
21.
Gürbüz, Ü., Doğruer, Y. ve Nizamlıoğlu, M. , "
Pastırma üretiminde dumanlama işleminin uygulanabilme imkanları ve kaliteye etkileri.
",
Vet. Bil. Derg.,
13,2,
,
57-68,
1997,(
Üniversite Dersgisi
)
|
22.
Gürbüz, Ü., Doğruer, Y.,Nizamlıoğlu, M., Atasever, M. ve Kayaardı, S. , "
Bromelin uygulamasının depolama süresince pastırmanın bazı kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerine etkisi.
",
Vet. Bil. Derg. ,
13,2,
,
91-98.,
1997,(
Üniversite Dersgisi
)
|
23.
Doğruer, Y., Gürbüz, Ü. Ve Nizamlıoğlu, M., "
Potasyum sorbatın beyaz peynirin kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesine etkisi.
",
Vet. Bil. Derg.,
12,1,
,
109-106.,
1996,(
Üniversite Dersgisi
)
|
24.
Nizamlıoğlu, M., Gürbüz, Ü. Ve Doğruer, Y. , "
Potasyum sorbatın kaşar peynirinin kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesine etkisi.
",
Vet. Bil. Derg.,
12,2,
,
23-29,
1996,(
Üniversite Dersgisi
)
|
25.
Gürbüz, Ü., Doğruer, Y. ve Anıl, N. , "
Değişik tuzlama teknikleriyle üretilen ve 4?C'de muhafaza edilen pastırmaların kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesi.
",
Vet. Bil.Derg.,
11,2,
,
33-44,
1995,(
Üniversite Dersgisi
)
|
26.
Doğruer, Y., Gürbüz, Ü. Ve Nizamlıoğlu, M.
, "
Konya'da tüketime sunulan pastırmaların kalitesi.
",
Vet. Bil. Derg.,
11,2,
,
77-81.,
1995,(
Üniversite Dersgisi
)
|
27.
Anıl, N., Doğruer, Y., Gürbüz, Ü., Kayaardı S. ve Keleş, A. , "
Tavuk sucuğu Üretim teknolojisi I: Kimyasal, mikrobiyolojik ve organoleptik kalitesi üzerine araştırmalar.
",
Vet. Bil. Derg.,
11,1,
,
83-94,
1995,(
Üniversite Dersgisi
)
|
28.
Yalçın, S., Doğruer, Y. ve Gürbüz, Ü. , "
Beyaz ve kaşar peyniri üretiminden elde edilen peyniraltı sularının besin değeri.
",
Veterinarium,
5,1-2,
,
23-24,
1994,(
Kurum Dergisi
)
|
29.
Yalçın, S., Tekinşen, O.C., Doğruer, Y. ve Gürbüz, Ü. , "
Konya'da tüketime sunulan tereyağlarının kalitesi
",
S.Ü. Vet. Fak. Derg,
9 (2),
,
20-21,
1993,(
Üniversite Dersgisi
)
|
30.
Yalçın, S., Tekinşen, O.C., Doğruer, Y. ve Gürbüz, Ü. , "
Konya'da tüketime sunulan tereyağlarının kalitesi
",
S.Ü. Vet. Fak. Derg,
9 (2),
,
20-21,
1993,(
Üniversite Dersgisi
)
|
|
Yönetilen Tezler
|
1.
umut Öztürk, "
Antalya'da Tüketime Sunulan Kıyma ve Kırmızı Et Preparatlarının Mikrobiyolojik Kalitesi.
",
Selçuk,
Sağlık Bilimleri Enstitüsü,
Doktora,
Besin Hijyeni ve Teknolojisi,
2007
-
2003,
Tamamlandı
|
2.
Mukeddarat Gökmen, "
Gökmen Mukadderat (2010). Türk Sucuğu Üretiminde Kitosan Kullanımı ve Kalite Üzerine Etkileri
",
Selçuk,
Sağlık Bilimleri Enstitüsü,
Doktora,
Besin Hijyeni ve Teknolojisi,
2006
-
2010,
Tamamlandı
|
3.
Duygu BALPETEK, "
Bazı Et Ürünlerinde E.coli O157:H7 Varlığının Araştırılması.
",
Selçuk,
Sağlık Bilimleri Enstitüsü,
Yüksek Lisans,
Besin Hijyeni ve Teknolojisi ,
2006
-
2009,
Tamamlandı
|
4.
İbrahim Mustafa Akan, "
Et ve Bazı Et Ürünleri İle Soğuk Hava Depolarında Pseudomons Türlerinin İzolasyonu ve İdentifikasyonu
",
Selçuk,
Sağlık Bilimleri Enstitüsü,
Yüksek Lisans,
Besin Hijyeni ve Teknolojisi,
2006
-
2009,
Tamamlandı
|
5.
AL SHDEFAT, B.M., "
Tüketim Sürecinde Döner Kebabın Bazı Mikrobiyolojik Kalite Niteliklerinin Araştırılması.
",
Selçuk,
Sağlık Bilimleri Enstitüsü,
Doktora,
Besin Hİjyeni ve Teknolojisi,
2005
-
2011,
Tamamlandı
|
6.
Mustafa AKIL, "
Akıl Mustafa (2009). Akut Yüzme Egzersizi Yaptırılan Ratlarda Selenyum Uygulamasının Lipit Peroksidasyonu ve Laktat Düzeylerine Etkisi.
",
Selçuk,
Sağlık Bilimleri Enstitüsü,
Doktora,
Besin Hijyeni ve Teknolojisi ,
2004
-
2009,
Tamamlandı
|
7.
Ülker YURDADÖN, "
Yurdadön Ülker (2005). 13-15 Yaş Arası Spor Yapan ve Yapmayan Çocuklarda Deprasyon Düzeyinin İncelenmesi.
",
Selçuk,
Sağlık Bilimleri Enstitüsü,
Yüksek Lisans,
Besin Hijyeni ve Teknolojisi,
2002
-
2005,
Tamamlandı
|
8.
Mustafa AKIL, "
Atletizmin Atma Branşlarıyla Uğraşan Sporcuların Beslenme Bilinç Düzeylerinin Belirlenmesi ve Değerlendirilmesi.
",
Selçuk,
Sağlık Bilimleri Enstitüsü,
Yüksek Lisans,
Besin Hijyeni ve Teknolojisi,
2001
-
2004,
Tamamlandı
|
9.
Bendegül ARAS, "
Genç Kız ve Erkeklerde Kan Kalsiyum Düzeyi ve Kemik Yoğunluğunun Beslenme Durumları İle İlişkinin Belirlenmesi.
",
Selçuk,
Sağlık Bilimleri Enstitüsü,
Doktora,
Besin Hijyeni ve Teknolojisi,
1997
-
2001,
Tamamlandı
|
10.
Bendegül ARAS, "
Etli Pidelerin Kimyasal ve Mikrobiyolojik Kalitelerinin Belirlenmesi Üzerine Araştırmalar.
",
Selçuk,
Sağlık Bilimleri Enstitüsü,
Yüksek Lisans,
Besin Hijyeni ve Teknolojisi ,
1995
-
1997,
Tamamlandı
|
|
Yöneticilik Görevleri:
|
Kurum | Başlangıç Tarihi | Bitiş Tarihi |
S.Ü. Devlet Konservatuvarı Müdürlüğü | 1999 | 2003 |
|
Kurum İçi Yöneticilik Görevleri:
|
Birim | Görev | Başlangıç Tarihi | Bitiş Tarihi |
S.Ü. Karapinar Aydoğanlar Meslek Yüksekokulu | Myo Yön. Kur. Üyesi | 07/10/1996 | 30/09/1999 |
S.Ü. Veteriner Fakültesi | Fak.Kur.Üyesi | 26/11/1996 | 02/02/1999 |
S.Ü. Veteriner Fakültesi | Fak. Yön.Kur.Üyesi | 04/12/1996 | 30/06/2002 |
S.Ü. Devlet Konservatuvari | Devlet Kons.Müd. | 20/09/1999 | 15/12/2003 |
S.Ü. Devlet Konservatuvari | Yüksekokul Yön .Kur.Üyesi | 20/09/1999 | 15/12/1999 |
S.Ü. Devlet Konservatuvari | Yüksekokul Kurul Üyesi | 20/09/1999 | 15/12/2003 |
S.Ü. Dilek Sabanci Devlet Konservatuvari Sahne Sanatlari Bölümü | Bölüm Başkan V. | 18/02/2000 | 15/12/2003 |
S.Ü. Mesleki Eğitim Fakültesi | Fak.Kur.Üyesi | 03/09/2001 | 03/09/2004 |
S.Ü. Mesleki Eğitim Fakültesi | Fak. Yön.Kur.Üyesi | 03/09/2001 | 03/09/2004 |
S.Ü. Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni Ve Teknolojisi Bölümü Veterinerlik Besin Hijyeni Ve Teknolojisi A.B.D. | Anabilim Dali Bşk. | 25/06/2013 | 07/11/2017 |
S.Ü. Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni Ve Teknolojisi Bölümü | Bölüm Başkani | 25/06/2013 | 20/09/2016 |
|
Ek Bilgi
|
|
Dersler
|
|
|
|