SİLİFKE TAŞUCU MESLEK YÜKSEKOKULU
Dersin Adı   ZİYAFET SERVİS YÖNETİMİ (SEÇMELİ DERS)
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
4 7025482 2 / 2 4
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Öğr.Gör.Cengiz URBAŞ
Koordinator E-mail cengizurbas hotmail.com
Öğretim Elemanı
Öğr.Gör.Cengiz URBAŞ
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Öğrenci bu dersle ziyafet anlaşması yapmak ziyafet öncesi hazırlık yapmak ziyafet servisi yapmak outside catering organizasyonu yapmak müzik eğlence aktivitesini organize etmek catering servisini yapmak yeterliklerini alacaktır
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
0 0 100 0 0 0 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
SINIFTA YÜZ YÜZE İLETİŞİM VE UYGULAMA MUTFAĞINDA PRATİK YAPARAK
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Menü oluşturmak , Talepleri kabul etmek 1. Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları. 2. Nenes, Micheal F. International Cuisine. John Wiley & Sons, Inc.
2 Ziyafet sözleşmesi yapılmasını sağlamak, Örnek sunum (Demo) hazırlamak 1. Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları. 2. Nenes, Micheal F. International Cuisine. John Wiley & Sons, Inc
3 Ücreti tahsil edilmesini sağlamak, Salon yerleşim planını yapmak 1. Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları. 2. Nenes, Micheal F. International Cuisine. John Wiley & Sons, Inc.
4 Ziyafete göre personel organizasyonu yapmak, Kullanılacak Ekipman, araç ve gereçleri temin etmek 1. Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları. 2. Nenes, Micheal F. International Cuisine. John Wiley & Sons, Inc.
5 Yiyecek servisi yapmak, İçecek servisi yapmak, Catering çalışma planı yapmak/kontrol etmek 1. Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları. 2. Nenes, Micheal F. International Cuisine. John Wiley & Sons, Inc
6 Cateringde kullanılacak ekipman, araç-gereç ve ürünleri, Cateringde Çalışacak Elemanları temin etmek 1. Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları. 2. Nenes, Micheal F. International Cuisine. John Wiley & Sons, Inc.
7 Catering operasyonunu Yönetmek, Gereçleri temizlemek/ Depolamak, temin etmek 1. Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları. 2. Nenes, Micheal F. International Cuisine. John Wiley & Sons, Inc.
8 ARA SINAV
9 Catering de kullanılan ekipman, Araç ve Teknik donanımı organize etmek 1. Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları. 2. Nenes, Micheal F. International Cuisine. John Wiley & Sons, Inc
10 Garden davet tekniklerini öğrenmek 1. Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları. 2. Nenes, Micheal F. International Cuisine. John Wiley & Sons, Inc
11 Uygun müzik grubunu organize etmek, Talepleri değerlendirmek/yardımcı olmak 1. Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları. 2. Nenes, Micheal F. International Cuisine. John Wiley & Sons, Inc
12 Sunum ve Animasyon hizmetlerini organize etmek 1. Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları. 2. Nenes, Micheal F. International Cuisine. John Wiley & Sons, Inc
13 Dekorasyon işlemlerini organize etmek, Lojistik hizmetlerini organize etmek 1. Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları. 2. Nenes, Micheal F. International Cuisine. John Wiley & Sons, Inc.
14 Ödeme planını yapmak, İçecek servisi yapmak 1. Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları. 2. Nenes, Micheal F. International Cuisine. John Wiley & Sons, Inc
15 Yiyecek servisi yapmak, İçecek servisi yapmak 1. Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları. 2. Nenes, Micheal F. International Cuisine. John Wiley & Sons, Inc
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - - - -
Devam/Katılım : - - - -
Uygulamalı Sınav : - - - -
Derse Özgü Staj : - - - -
Küçük Sınav : - - - -
Ödev : - - - -
Sunum ve Seminer : - - - -
Projeler : - - - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - - 1 30
Vaka Çalışmaları : - - - -
Arazi Çalışmaları : - - - -
Klinik Çalışmaları : - - - -
Diğer Çalışmaları : - - - -
Ara Sınav   1 40 - -
Final   - - 1 30
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 2
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : - -
Sunum ve Seminer Hazırlama : - -
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : 10 9
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : - -
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : 1 1
Final : 1 1
DERSİN AKTS KREDİSİ 4
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Ziyafet anlaşması yapar 4
D.Ö.Ç. 2 Ziyafet öncesi hazırlıklar yapar 4
D.Ö.Ç. 3 Ziyafet servisini yapar 4
D.Ö.Ç. 4 Ziyafet servisini yapar 4
D.Ö.Ç. 5 Outside catering organizasyonu yapar 3
D.Ö.Ç. 6 Outside catering destek hizmetlerini organize eder 3
D.Ö.Ç. 7 Müzik/ eğlence aktivitelerini organize eder 3
D.Ö.Ç. 8 Outside catering servisini yapar 3
D.Ö.Ç. 9 Talepleri değerlendirir/yardımcı olur 3
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20