SİLİFKE TAŞUCU MESLEK YÜKSEKOKULU
Dersin Adı   YİYECEK - İÇECEK SERVİSİ (SEÇMELİ DERS)
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
4 7025475 2 / 2 4
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Öğr.Gör.Cengiz URBAŞ
Koordinator E-mail cengizurbas hotmail.com
Öğretim Elemanı
Öğr.Gör.Cengiz URBAŞ
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Öğrenci bu ders ile servis kapanış işlemleri, rezervasyon sistemi oluşturmak ve servis öncesi işlemler kasa işlemleri salon yerleşimi modüllerini alacaktır
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
0 0 100 0 0 0 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
SINIFTA YÜZ YÜZE İLETİŞİMLE VE UYGULAMA MUTFAĞINDA PRATİKLE
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Restaurant Salonlarını Düzenlemek Barların Servis Alanlarını Düzenlemek Alptekin Sökmen, Yiyecek İçecek Servisi, Detay Yayınevi, Ankara, 2011
2 Ziyafet ve Konferans Salonlarını Düzenlemek Oda servisi ofislerini düzenlemek Alptekin Sökmen, Yiyecek İçecek Servisi, Detay Yayınevi, Ankara, 2011
3 Teknik donanımları kontrol etmek Rezervasyon alma işlemini gerçekleştirmek Alptekin Sökmen, Yiyecek İçecek Servisi, Detay Yayınevi, Ankara, 2011
4 Rezervasyon dağılımını kontrol etmek ve ilgili departmanlara iletmek Salonların hazırlık kontrolünü yapmak Alptekin Sökmen, Yiyecek İçecek Servisi, Detay Yayınevi, Ankara, 2011
5 Servis öncesi Meeting yapmak Konukları karşılamak/yerleştirmek Alptekin Sökmen, Yiyecek İçecek Servisi, Detay Yayınevi, Ankara, 2011
6 Menü kartını sunmak/takip etmek Sipariş alınmasını sağlamak Alptekin Sökmen, Yiyecek İçecek Servisi, Detay Yayınevi, Ankara, 2011
7 Önerili satış yapılmasını sağlamak Konuk memnuniyetini sormak Alptekin Sökmen, Yiyecek İçecek Servisi, Detay Yayınevi, Ankara, 2011
8 ARA SINAV
9 Servis akışını Düzenlemek/takip etmek Hesabı tahsil etmek/takip etmek Konukları uğurlamak Alptekin Sökmen, Yiyecek İçecek Servisi, Detay Yayınevi, Ankara, 2011
10 Adisyon açmak Hesap tahsili ve Fatura kesmek Kapanış raporlarını almak ve ilgili birimlere iletmek Alptekin Sökmen, Yiyecek İçecek Servisi, Detay Yayınevi, Ankara, 2011
11 Adisyonların açılıp açılmadığının kontrolünü yapmak Adisyonlara ilave ürün girişini takibini yapmak Alptekin Sökmen, Yiyecek İçecek Servisi, Detay Yayınevi, Ankara, 2011
12 Ödeme işlemlerinin takibini yapmak Kapanış görev dağılımı Yapmak Ödeme işlemlerinin takibini yapmak Kapanış görev dağılımı Yapmak
13 Malzeme ve ekipmanlarının stoklarını sağlamak Son kontrolleri yapmak Alptekin Sökmen, Yiyecek İçecek Servisi, Detay Yayınevi, Ankara, 2011
14 Kokteyller Alptekin Sökmen, Yiyecek İçecek Servisi, Detay Yayınevi, Ankara, 2011
15 Konuk ile İlişkiler ve Şikayetler ile İlgilenme Alptekin Sökmen, Yiyecek İçecek Servisi, Detay Yayınevi, Ankara, 2011
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - - - -
Devam/Katılım : - - - -
Uygulamalı Sınav : - - - -
Derse Özgü Staj : - - - -
Küçük Sınav : - - - -
Ödev : - - - -
Sunum ve Seminer : - - - -
Projeler : - - - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - - 1 30
Vaka Çalışmaları : - - - -
Arazi Çalışmaları : - - - -
Klinik Çalışmaları : - - - -
Diğer Çalışmaları : - - - -
Ara Sınav   1 40 - -
Final   - - 1 30
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 2
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : - -
Sunum ve Seminer Hazırlama : - -
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : 10 9
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : - -
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : 1 1
Final : 1 1
DERSİN AKTS KREDİSİ 4
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 1. Salonların yerleşimini planlar 4
D.Ö.Ç. 2 2. Rezervasyon sistemini oluşturur 4
D.Ö.Ç. 3 3. Servis öncesi işlemleri yürütür 3
D.Ö.Ç. 4 4. Servis sırasında yapılan işlemleri yürütür 3
D.Ö.Ç. 5 5. Kasa işlemlerini yapar 3
D.Ö.Ç. 6 6. Kasa işlemlerinin takibini yapar 3
D.Ö.Ç. 7 7. Servis kapanış işlemlerinin yapılmasını sağlar 3
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20