SİLİFKE TAŞUCU MESLEK YÜKSEKOKULU
Dersin Adı   ZİYAFET MUTFAĞI
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
4 7025470 2 / 2 4
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Öğr.Gör.Cengiz URBAŞ
Koordinator E-mail cengizurbas hotmail.com
Öğretim Elemanı
Öğr.Gör.Cengiz URBAŞ
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Yiyecekleri hazırlayıp, çeşitli servis şekillerine göre gruplara veya bireysel olarak sunuma hazır hale getirmek.
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
0 0 100 0 0 0 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
SINIFTA YÜZ YÜZE VE UYGULAMA MUTFAĞINDA PRATİK YAPARAK
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Ziyafet yemeklerini hazırlama 1. Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları. 2. Nenes, Micheal F. International Cuisine. John Wiley & Sons, Inc.
2 Ziyafet yemeklerini hazırlama 1. Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları. 2. Nenes, Micheal F. International Cuisine. John Wiley & Sons, Inc.
3 Ziyafet yemeklerini sunuma hazır hale getirme 1. Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları. 2. Nenes, Micheal F. International Cuisine. John Wiley & Sons, Inc.
4 Ziyafet yemeklerini sunuma hazır hale getirme 1. Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları. 2. Nenes, Micheal F. International Cuisine. John Wiley & Sons, Inc.
5 Catering organizasyonu planlayarak örnek sunum hazırlama 1. Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları. 2. Nenes, Micheal F. International Cuisine. John Wiley & Sons, Inc.
6 Catering organizasyonu planlayarak örnek sunum hazırlama 1. Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları. 2. Nenes, Micheal F. International Cuisine. John Wiley & Sons, Inc.
7 Catering organizasyonu planlayarak örnek sunum hazırlama 1. Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları. 2. Nenes, Micheal F. International Cuisine. John Wiley & Sons, Inc.
8 ARA SINAV
9 Uygun araç ve gereçleri hazırlayıp yemekleri sunuma hazırlama 1. Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları. 2. Nenes, Micheal F. International Cuisine. John Wiley & Sons, Inc.
10 Uygun araç ve gereçleri hazırlayıp yemekleri sunuma hazırlama 1. Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları. 2. Nenes, Micheal F. International Cuisine. John Wiley & Sons, Inc.
11 Catering faaliyeti sonrası geri bildirim alma 1. Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları. 2. Nenes, Micheal F. International Cuisine. John Wiley & Sons, Inc.
12 Açık büfe için kahvaltı büfesi hazırlama 1. Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları. 2. Nenes, Micheal F. International Cuisine. John Wiley & Sons, Inc.
13 Açık büfe için kahvaltı büfesi hazırlama 1. Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları. 2. Nenes, Micheal F. International Cuisine. John Wiley & Sons, Inc.
14 Açık büfe için yemek ve kokteyl hazırlama 1. Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları. 2. Nenes, Micheal F. International Cuisine. John Wiley & Sons, Inc.
15 Garden tekniğini öğrenebilme 1. Yılmaz, Rahmi. Rahmi Ustanın Yemek Kitabı. Yakamoz Yayınları. 2. Nenes, Micheal F. International Cuisine. John Wiley & Sons, Inc.
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - -
Devam/Katılım : - -
Uygulamalı Sınav : - -
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : - -
Sunum ve Seminer : - -
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : 1 30
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   - -
Final   1 30
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 2
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : - -
Sunum ve Seminer Hazırlama : - -
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : 10 9
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : - -
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : 1 1
Final : 1 1
DERSİN AKTS KREDİSİ 4
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 1 Ziyafet planlar 4
D.Ö.Ç. 2 2 Ziyafet organizasyonu yapar 4
D.Ö.Ç. 3 3 Out side Catering (işletme dışında verilen yiyecek içecek hizmetleri) organizasyonu öncesi hazırlıkları yapar 4
D.Ö.Ç. 4 4 Out side Catering faaliyetini yapar 3
D.Ö.Ç. 5 5 Açık büfe yiyecekleri hazırlar/hazırlatır 3
D.Ö.Ç. 6 6 Ziyafet organizasyonların personel ilişkilerine ve koordinasyona önem verir 3
D.Ö.Ç. 7 7 Türk mutfağına uygun ziyafetler hazırlar 3
D.Ö.Ç. 8 8 Ziyafet organizasyonlarını gözden geçirmek ve planlamada düzenlemeler yapar 3
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20