SİLİFKE TAŞUCU MESLEK YÜKSEKOKULU
Dersin Adı   TURİZM İŞLETMELERİNDE YÖNETİM ORGANİZASYON
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
3 7025381 2 / 1 3
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Öğr. Gör. Kürşad SAYIN
Koordinator E-mail kursadsyn selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Ögr. Gör. Oykun ÖNDER
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Turizm işletmelerinde ve kendi bölümlerinde yönetim uygulamaları ve yönetimin temel fonksiyonlarını öğrenecekler. İyi bir yönetim için gerekli organizasyonun nasıl oluşturulacağını, organizasyon şemasının nasıl yapılacağı konularına vakıf olacaklar. İnsan kaynaklarının etkin yönetimi hakkında bilgi sahibi olacaklar.
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
0 0 100 0 0 0 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Ders ortamında konular anlatılacak, bölgede bulunan farklı turizm işletmelerinde yönetim ve organizasyon konusu hakkında araştırmalar yapılacak ve sonuçlar sınıf ortamında sunulacaktır.
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Turizm endüstrisinin genel yapısı Batman, O., (2008), "Otel İşletmel
2 Konaklama ve yiyecek-içecek işletmelerine genel bir bakış Batman, O., (2008), "Otel İşletmelMet, Ö., L.,(2016), "Turizm/ Ağırla
3 Turizm sektöründe sahiplik ve yönetim biçimi Met, Ö., L.,(2016), "Turizm/ Ağırlama İşletmelerinde Yöneticilik, Detay Yayıncılık, Ankara.
4 Turizm işletmelerinde örgütsel yapı Met, Ö., L.,(2016), "Turizm/ Ağırlama İşletmelerinde Yöneticilik, Detay Yayıncılık, Ankara.
5 Yönetim düşüncesinin gelişimi Met, Ö., L.,(2016), "Turizm/ Ağırlama İşletmelerinde Yöneticilik, Detay Yayıncılık, Ankara.
6 Turizm işletmelerinde yönetimin rolü Met, Ö., L.,(2016), "Turizm/ Ağırlama İşletmelerinde Yöneticilik, Detay Yayıncılık, Ankara.
7 Turizm işletmelerinde yönetim fonksiyonları Met, Ö., L.,(2016), "Turizm/ Ağırlama İşletmelerinde Yöneticilik, Detay Yayıncılık, Ankara.
8 Planlama fonksiyonu Batman, O., (2008), "Otel İşletmelerinin Yönetimi", Değişim Yayınları, İstanbul.
9 Örgütleme fonksiyonu Batman, O., (2008), "Otel İşletmelerinin Yönetimi", Değişim Yayınları, İstanbul
10 Kadrolama fonksiyonu Batman, O., (2008), "Otel İşletmelerinin Yönetimi", Değişim Yayınları, İstanbul
11 Yöneltme (emir-komuta) fonksiyonu Batman, O., (2008), "Otel İşletmelerinin Yönetimi", Değişim Yayınları, İstanbul
12 Motivasyon kavramı ve önemi Maviş, F., (2006), "Otel Yönetimi", Detay yayıncılık, Ankara
13 Kontrol fonksiyonu Maviş, F., (2006), "Otel Yönetimi", Detay yayıncılık, Ankara
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - - - -
Devam/Katılım : - - - -
Uygulamalı Sınav : - - - -
Derse Özgü Staj : - - - -
Küçük Sınav : - - - -
Ödev : - - - -
Sunum ve Seminer : - - - -
Projeler : - - - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - - - -
Vaka Çalışmaları : - - - -
Arazi Çalışmaları : - - - -
Klinik Çalışmaları : - - - -
Diğer Çalışmaları : - - - -
Ara Sınav   1 40 - -
Final   - - 1 60
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 2 14
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 1 18
Sunum ve Seminer Hazırlama : 1 2
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : 1 14
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : 2 14
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : - -
Final : - -
DERSİN AKTS KREDİSİ 3
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Turizm endüstrisinin genel yapısını öğrenir 4
D.Ö.Ç. 2 Turizm işletmelerinde temel sektörler ve yönetim hakkında bilgi sahibi olur 4
D.Ö.Ç. 3 Yönetim kavramı ve yönetsel roller (yöneticilik yetenekleri) hakkında bilgi sahibi olur 4
D.Ö.Ç. 4 Turizm işletmelerinde yönetim fonksiyonları ve organizasyon hakkında bilgi sahibi olur 4
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20