SİLİFKE TAŞUCU MESLEK YÜKSEKOKULU
Dersin Adı   YÖRESEL MUTFAKLAR
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
3 7025374 2 / 2 5
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Öğr.Gör.Cengiz URBAŞ
Koordinator E-mail cengizurbas hotmail.com
Öğretim Elemanı
Öğr.Gör.Cengiz URBAŞ
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Yöresel mutfak kültürünü araştırarak bu yörelerin yemeklerini hazırlama yeterliklerini kazandırmak.
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
0 0 100 0 0 0 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
YÜZ YÜZE SINIFTA VE UYGULAMA MUTFAĞINDA PRATİK YAPARAK
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Orta Anadolu Mutfağını öğrenir 1. Halıcı, Nevin. Akdeniz Bölgesi Yemekleri. Arı Basımevi 2. Halıcı, Nevin. Ege Bölgesi Yemekleri. Ankara Güven Matbaası 3. Halıcı, Nevin. Güneydoğu Anadolu Yemekleri. Arı Ofset Matbaacılık 4. Halıcı, Nevin. Karadeniz Bölgesi Yemekleri. Gür-Ay Ofset Matbaacılık San. 5. Gürsoy, Deniz. Kuzeyden Güneye Doğudan Batıya Yöresel Mutfağımız. Oğlak Yayınları
2 Orta Anadolu Mutfağı Yemeklerini öğrenir 1. Halıcı, Nevin. Akdeniz Bölgesi Yemekleri. Arı Basımevi 2. Halıcı, Nevin. Ege Bölgesi Yemekleri. Ankara Güven Matbaası 3. Halıcı, Nevin. Güneydoğu Anadolu Yemekleri. Arı Ofset Matbaacılık 4. Halıcı, Nevin. Karadeniz Bölgesi Yemekleri. Gür-Ay Ofset Matbaacılık San. 5. Gürsoy, Deniz. Kuzeyden Güneye Doğudan Batıya Yöresel Mutfağımız. Oğlak Yayınları
3 Doğu Anadolu Bölgesi Mutfağını öğrenir 1. Halıcı, Nevin. Akdeniz Bölgesi Yemekleri. Arı Basımevi 2. Halıcı, Nevin. Ege Bölgesi Yemekleri. Ankara Güven Matbaası 3. Halıcı, Nevin. Güneydoğu Anadolu Yemekleri. Arı Ofset Matbaacılık 4. Halıcı, Nevin. Karadeniz Bölgesi Yemekleri. Gür-Ay Ofset Matbaacılık San. 5. Gürsoy, Deniz. Kuzeyden Güneye Doğudan Batıya Yöresel Mutfağımız. Oğlak Yayınları
4 Doğu Anadolu Bölgesi Mutfağı Yemekleri 1. Halıcı, Nevin. Akdeniz Bölgesi Yemekleri. Arı Basımevi 2. Halıcı, Nevin. Ege Bölgesi Yemekleri. Ankara Güven Matbaası 3. Halıcı, Nevin. Güneydoğu Anadolu Yemekleri. Arı Ofset Matbaacılık 4. Halıcı, Nevin. Karadeniz Bölgesi Yemekleri. Gür-Ay Ofset Matbaacılık San. 5. Gürsoy, Deniz. Kuzeyden Güneye Doğudan Batıya Yöresel Mutfağımız. Oğlak Yayınları
5 Güneydoğu Anadolu Mutfağını öğrenir 1. Halıcı, Nevin. Akdeniz Bölgesi Yemekleri. Arı Basımevi 2. Halıcı, Nevin. Ege Bölgesi Yemekleri. Ankara Güven Matbaası 3. Halıcı, Nevin. Güneydoğu Anadolu Yemekleri. Arı Ofset Matbaacılık 4. Halıcı, Nevin. Karadeniz Bölgesi Yemekleri. Gür-Ay Ofset Matbaacılık San. 5. Gürsoy, Deniz. Kuzeyden Güneye Doğudan Batıya Yöresel Mutfağımız. Oğlak Yayınları
6 Güneydoğu Anadolu Mutfağı Yemeklerini öğrenir 1. Halıcı, Nevin. Akdeniz Bölgesi Yemekleri. Arı Basımevi 2. Halıcı, Nevin. Ege Bölgesi Yemekleri. Ankara Güven Matbaası 3. Halıcı, Nevin. Güneydoğu Anadolu Yemekleri. Arı Ofset Matbaacılık 4. Halıcı, Nevin. Karadeniz Bölgesi Yemekleri. Gür-Ay Ofset Matbaacılık San. 5. Gürsoy, Deniz. Kuzeyden Güneye Doğudan Batıya Yöresel Mutfağımız. Oğlak Yayınları
7 Akdeniz Mutfağını öğrenir 1. Halıcı, Nevin. Akdeniz Bölgesi Yemekleri. Arı Basımevi 2. Halıcı, Nevin. Ege Bölgesi Yemekleri. Ankara Güven Matbaası 3. Halıcı, Nevin. Güneydoğu Anadolu Yemekleri. Arı Ofset Matbaacılık 4. Halıcı, Nevin. Karadeniz Bölgesi Yemekleri. Gür-Ay Ofset Matbaacılık San. 5. Gürsoy, Deniz. Kuzeyden Güneye Doğudan Batıya Yöresel Mutfağımız. Oğlak Yayınları
8 ARA SINAV
9 Akdeniz Mutfağını öğrenir 1. Halıcı, Nevin. Akdeniz Bölgesi Yemekleri. Arı Basımevi 2. Halıcı, Nevin. Ege Bölgesi Yemekleri. Ankara Güven Matbaası 3. Halıcı, Nevin. Güneydoğu Anadolu Yemekleri. Arı Ofset Matbaacılık 4. Halıcı, Nevin. Karadeniz Bölgesi Yemekleri. Gür-Ay Ofset Matbaacılık San. 5. Gürsoy, Deniz. Kuzeyden Güneye Doğudan Batıya Yöresel Mutfağımız. Oğlak Yayınları
10 Akdeniz Mutfağı Yemeklerini öğrenir 1. Halıcı, Nevin. Akdeniz Bölgesi Yemekleri. Arı Basımevi 2. Halıcı, Nevin. Ege Bölgesi Yemekleri. Ankara Güven Matbaası 3. Halıcı, Nevin. Güneydoğu Anadolu Yemekleri. Arı Ofset Matbaacılık 4. Halıcı, Nevin. Karadeniz Bölgesi Yemekleri. Gür-Ay Ofset Matbaacılık San. 5. Gürsoy, Deniz. Kuzeyden Güneye Doğudan Batıya Yöresel Mutfağımız. Oğlak Yayınları
11 Ege Mutfağı Yemeklerini öğrenir 1. Halıcı, Nevin. Akdeniz Bölgesi Yemekleri. Arı Basımevi 2. Halıcı, Nevin. Ege Bölgesi Yemekleri. Ankara Güven Matbaası 3. Halıcı, Nevin. Güneydoğu Anadolu Yemekleri. Arı Ofset Matbaacılık 4. Halıcı, Nevin. Karadeniz Bölgesi Yemekleri. Gür-Ay Ofset Matbaacılık San. 5. Gürsoy, Deniz. Kuzeyden Güneye Doğudan Batıya Yöresel Mutfağımız. Oğlak Yayınları
12 Karadeniz Bölgesi Mutfağını öğrenir 1. Halıcı, Nevin. Akdeniz Bölgesi Yemekleri. Arı Basımevi 2. Halıcı, Nevin. Ege Bölgesi Yemekleri. Ankara Güven Matbaası 3. Halıcı, Nevin. Güneydoğu Anadolu Yemekleri. Arı Ofset Matbaacılık 4. Halıcı, Nevin. Karadeniz Bölgesi Yemekleri. Gür-Ay Ofset Matbaacılık San. 5. Gürsoy, Deniz. Kuzeyden Güneye Doğudan Batıya Yöresel Mutfağımız. Oğlak Yayınları
13 Karadeniz Bölgesi Mutfağı Yemeklerini öğrenir 1. Halıcı, Nevin. Akdeniz Bölgesi Yemekleri. Arı Basımevi 2. Halıcı, Nevin. Ege Bölgesi Yemekleri. Ankara Güven Matbaası 3. Halıcı, Nevin. Güneydoğu Anadolu Yemekleri. Arı Ofset Matbaacılık 4. Halıcı, Nevin. Karadeniz Bölgesi Yemekleri. Gür-Ay Ofset Matbaacılık San. 5. Gürsoy, Deniz. Kuzeyden Güneye Doğudan Batıya Yöresel Mutfağımız. Oğlak Yayınları
14 Trakya Mutfağını öğrenir 1. Halıcı, Nevin. Akdeniz Bölgesi Yemekleri. Arı Basımevi 2. Halıcı, Nevin. Ege Bölgesi Yemekleri. Ankara Güven Matbaası 3. Halıcı, Nevin. Güneydoğu Anadolu Yemekleri. Arı Ofset Matbaacılık 4. Halıcı, Nevin. Karadeniz Bölgesi Yemekleri. Gür-Ay Ofset Matbaacılık San. 5. Gürsoy, Deniz. Kuzeyden Güneye Doğudan Batıya Yöresel Mutfağımız. Oğlak Yayınları
15 Trakya Mutfağı Yemeklerini öğrenir 1. Halıcı, Nevin. Akdeniz Bölgesi Yemekleri. Arı Basımevi 2. Halıcı, Nevin. Ege Bölgesi Yemekleri. Ankara Güven Matbaası 3. Halıcı, Nevin. Güneydoğu Anadolu Yemekleri. Arı Ofset Matbaacılık 4. Halıcı, Nevin. Karadeniz Bölgesi Yemekleri. Gür-Ay Ofset Matbaacılık San. 5. Gürsoy, Deniz. Kuzeyden Güneye Doğudan Batıya Yöresel Mutfağımız. Oğlak Yayınları
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - - - -
Devam/Katılım : - - - -
Uygulamalı Sınav : - - - -
Derse Özgü Staj : - - - -
Küçük Sınav : - - - -
Ödev : - - - -
Sunum ve Seminer : - - - -
Projeler : - - - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - - - -
Vaka Çalışmaları : - - - -
Arazi Çalışmaları : - - - -
Klinik Çalışmaları : - - - -
Diğer Çalışmaları : - - - -
Ara Sınav   1 40 - -
Final   - - 1 60
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 2
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : - -
Sunum ve Seminer Hazırlama : - -
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : 14 9
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : - -
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : 1 1
Final : 1 1
DERSİN AKTS KREDİSİ 5
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 1 Orta Anadolu bölgesi mutfak kültürü konusunda araştırma yapar 4
D.Ö.Ç. 2 2 Doğu Anadolu mutfak kültürü konusunda araştırma yapar 4
D.Ö.Ç. 3 3 Güneydoğu Anadolu mutfak kültürü konusunda araştırma yapar 4
D.Ö.Ç. 4 4 Akdeniz Bölgesi mutfak kültürü konusunda araştırma yapar 3
D.Ö.Ç. 5 5 Ege mutfak kültürü konusunda araştırma yapar 3
D.Ö.Ç. 6 6 Karadeniz mutfak kültürü konusunda araştırma yapar 3
D.Ö.Ç. 7 7 Marmara mutfak kültürü konusunda araştırma yapar 3
D.Ö.Ç. 8 8 Yöresel mutfaklar ile tematik menüler hazırlayabilir ve müşteri beğenisini sağlar 3
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20